ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το email που σκόρπισε πανικό σε ολόκληρη την Κύπρο

Μαρτυρία γονέα στο 24News

24news team

Πανικός επικράτησε την Παρασκευή, 17 Μαΐου, ανάμεσα στους γονείς ανά την Κύπρο μετά από τα απειλητικά email που έφτασαν σε αρκετά δημόσια σχολεία σε όλες τις επαρχίες και τα οποία έκαναν λόγο για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού. Οι διωκτικές αρχές σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας προέβησαν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες κάτι, ωστόσο, που δεν καθησύχασε τους πλείστους γονείς αρκετοί εκ των οποίων έσπευσαν να πάρουν τα παιδιά τους από τις σχολικές μονάδες.

Γονέας μιλώντας στο 24News ανάφερε: «Με το που το πληροφορήθηκα δεν μπορούσα να ησυχάσω, όταν μάλιστα διάβασα και το email, μου ήταν αδύνατον να συγκεντρωθώ στη δουλειά μου. Ήξερα πως πιθανότατα να επρόκειτο για φάρσα αλλά και πάλι δεν ήθελα να ρισκάρω». Εν συνεχεία, τόνισε πως αν και όντως το όλο περιστατικό αποδείχθηκε φάρσα θα ήθελε να ξέρει το ποιος και το γιατί μιας και όπως σημείωσε, «βλέπουμε να συμβαίνουν τόσα γύρω μας που δεν νιώθω ασφαλής».

Το email-σοκ

Το email που στάλθηκε στα σχολεία, όπως μπορείτε να δείτε πιο κάτω, είναι σοκαριστικό.

Απόσπασμα από τα όσα αναφέρει το email

Υπάρχει μια βόμβα στο σχολείο.

Πάντα περιμέναμε την μέρα που μπορούμε να κατεβούμε στην πόλη και να μην κρύψουμε τα πρόσωπά μας.

Θα έρθει η μέρα που οι εικόνες μας στο κεφάλι μας θα γίνουν η καταστροφική δύναμη της πραγματικότητας που θα νιώσετε σε αυτούς τους τοίχους .

Το αίμα των εκπαιδευτικών θα χυθεί στα σχολεία.

Θα τους κόψουμε το λαιμό.

Οι εχθροί του Αλλάχ θα πουν ψέματα για τις πράξεις μας.

Η Σαρία δεν χωρίζει τους μη πιστούς σε πολεμικές και ειρηνικές...

… Θα σας καταστρέψουμε στους δρόμους.

Τα φορτηγά μας είναι γεμάτα εκρηκτικά.

Θα σας καταστρέψουμε στις κεντρικές πλατείες όπως στη Νίκαια.

Και θα κόψει τα πλήθη με μαχαίρια.

Θα σπάσουν σε σας και θα ανατιναχθούν.

Θα σε πνίξουμε στο αίμα.

Το email φαίνεται να στάλθηκε από χώρα του εξωτερικού

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Δύναμης, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε ότι υπήρξε μία έκτακτη σύσκεψη στο Αρχηγείο στην οποία παρευρέθηκαν και λειτουργοί του Υπουργείου Παιδείας.

«Συζητήθηκε, αξιολογήθηκε και υπήρξε συντονισμός ενεργειών για το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα», σημείωσε ο κος. Ανδρέου ενώ ανέφερε πως έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή οδηγίες στα σχολεία να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας τόνισε πως, «Έχουν γίνει έρευνες σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό σχολείων όπου μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων, έχουν δοθεί οδηγίες για συνέχιση των μαθημάτων», προσθέτοντας πως δεν έχει εντοπιστεί το οτιδήποτε.

Το ηλεκτρονικό μήνυμα, διευκρίνισε ο κος Ανδρέου, έχει σταλεί από ένα συγκεκριμένο χρήστη. «Η ηλεκτρονική διεύθυνση το οποίο στάλθηκε το email είναι από χώρα του εξωτερικού», συμπλήρωσε.

Μπορεί η διεύθυνση της αποστολής του e-mail για ύπαρξη βόμβας που στάλθηκε σήμερα σε πολλά σχολεία να είναι ρωσική αυτό ωστόσο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει σταλεί από Ρωσία, δήλωσε σε άλλο μέσο, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, το Γραφείο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας πραγματοποιεί έρευνες σε συνεργασία με Interpol και Europol για να φανεί η πραγματική προέλευση του μηνύματος.

Να σημειωθεί πως η Αστυνομία με επίσημη της ανακοίνωση ενημερώνει ότι συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή της Interpol και Europol.

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο έχουν λάβει, σήμερα το πρωί, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (emails), με το ίδιο περιεχόμενο και τον ίδιο αποστολέα.

Από την πρώτη στιγμή, το ΥΠΑΝ ήταν σε διαρκή επικοινωνία με την Αστυνομία Κύπρου, για την όσο το δυνατόν αποδοτικότερη και ταχύτερη διαχείριση του ζητήματος, με πρώτιστη έγνοια την ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών, των εκπαιδευτικών και του υπόλοιπου προσωπικού των σχολείων. Προς την κατεύθυνση αυτή, δόθηκαν σχετικές οδηγίες προς τις Διευθύνσεις των σχολείων, ενώ συγκλήθηκε σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Αρχηγός της Αστυνομίας, η Γενική Διευθύντρια (ΓΔ) του ΥΠΑΝ και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες. Μετά το πέρας της σύσκεψης, η Αστυνομία Κύπρου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, η οποία και επισυνάπτεται.

Ακολούθως, η Γενική Διευθύντρια του ΥΠΑΝ κ. Μαρίνα Ιωάννου-Χασάπη συγκάλεσε στο Γραφείο της νέα σύσκεψη, με σκοπό την ενημέρωση των οργανωμένων γονέων και των εκπαιδευτικών οργανώσεων για τις ενέργειες που έγιναν και τις νεότερες εξελίξεις επί του θέματος. Κατά τη σύσκεψη, εκφράστηκε η απόλυτη ικανοποίηση όλων για την ομαλή κατάληξη του δύσκολου και πολύπλοκου αυτού ζητήματος, καθώς και για τους σωστούς χειρισμούς που έγιναν από την Αστυνομία Κύπρου, το ΥΠΑΝ, τα σχολεία και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Σημειώνεται ότι η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, η οποία βρίσκεται στο εξωτερικό εκπροσωπώντας την Κυπριακή Δημοκρατία, ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το θέμα και ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τη Γενική Διευθύντρια του ΥΠΑΝ για τον χειρισμό του.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X