ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το έγκλημα πριν 25χρόνια - Από τροχαίο, φρικτή δολοφονία (vid)

Η τότε υπόθεση, αφορούσε στραγγαλισμό δύο προσώπων

24news team

Στο προσκήνιο ήρθε φρικτό έγκλημα που σημειώθηκε το 1998 στη Λεμεσό. Αφορμή ήταν μία ανάρτηση του ιατροδικαστή Μάριου Ματσάκη, σε μέσο κοινωνική δικτύωσης, στην οποία συσχέτισε το εν λόγω έγκλημα με τον θάνατο της Lesia Bykova στην Πέτρα του Ρωμιού, τον περασμένο Μάρτιο.

@andreasgiovanni #λεμεσος #κύπρος #δολοφόνος #εγκλημα #90s ♬ original sound - Andreas Giovanni

Η τότε υπόθεση, αφορούσε στραγγαλισμό δύο προσώπων οι οποίοι μετά τον θάνατό τους βρέθηκαν σε χαραμάδα κοντά στην Ιερά Μονή Τροοδιτίσσης και εντοπίστηκαν από ξεναγό.

Σύμφωνα με το τότε ρεπορτάζ, οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός τους προήλθε από στραγγαλισμό ενώ τα σώματα των δύο θυμάτων έφεραν διάφορες κακώσεις.

 

Από τα ευρήματα της νεκροτομής διαπιστώθηκε επίσης πως τα θύματα υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση.

Όπως είχε μεταδώσει το ίδιο ρεπορτάζ, οι δράστες χρησιμοποίησαν ένα σωλήνα και ένα τρυπάνι για το φονικό ενώ το κίνητρο πίσω από το έγκλημα ήταν η ληστεία.

 

Η Αστυνομία αρχικά εξέλαβε ότι επρόκειτο για τροχαίο δυστύχημα, ωστόσο στην πορεία αυτό αποκλείστηκε, αφού στη σκηνή δεν εντοπίστηκε αυτοκίνητο, ενώ ο άνδρας βρέθηκε τυλιγμένος με κουβέρτα και η γυναίκα σε απόσταση είκοσι περίπου μέτρων, χωρίς παπούτσια.

Στη σκηνή κλήθηκε ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης για αυτοψία, όπου διαπίστωσε πως επρόκειτο για στυγερό έγκλημα.

Το 24news επικοινώνησε με τον ιατροδικαστή Μάριο Ματσάκη ζητώντας του, την δική του τοποθέτηση για το τότε έγκλημα.

Ο κος. Ματσάκης ανέφερε: «Τότε είχαν βρεθεί δύο πτώματα σε γκρεμό στην περιοχή της Ιεράς Μονής Τροοδιτίσσης και οι κυβερνητικοί ιατροδικαστές που είχαν κληθεί για αυτοψία έδειξαν πως ο θάνατός τους προήλθε από τροχαίο δυστύχημα».

Συνεχίζοντας ο ιατροδικαστής μας τόνισε, «Ο τότε Γενικός Εισαγγελέας και η Αστυνομία είχαν ζητήσει από εμένα να διενεργήσω αυτοψία, πράγμα που έκανα… είχα κατεβεί κάτω στο γκρεμό και είδα ότι τα πτώματα ήταν δεμένα και μαχαιρωμένα».

Μεταξύ άλλων ο κος. Ματσάκης αναφέρθηκε στο ότι η Αστυνομία διερεύνησε την υπόθεση ως έγκλημα ενώ συνέλαβαν και δύο πρόσωπα.
«Αυτή η υπόθεση μου θύμισε την Lesia Bykova που βρέθηκε νεκρή στην Πέτρα του Ρωμιού», υπογράμμισε ο ιατροδικαστής ενώ καταλήγοντας είπε, «Αν δεν κάνεις σωστή αυτοψία δεν θα έχεις και το σωστό αποτέλεσμα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X