ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το «δηλητήριο φιδιού» ήταν τελικά κοκαΐνη που οδήγησε σε 13 χρόνια φυλάκιση

Η απίστευτη «δικαιολογία» άνδρα για μεγάλη ποσότητα εισαγωγής κοκαΐνης

Το Εφετείο με δύο αποφάσεις του επικύρωσε ποινές που επιβλήθηκαν για υποθέσεις οι οποίες αφορούσαν εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών σε δύο πρόσωπα. Πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις με κοινό στοιχείο την κοκαΐνη.

Η πρώτη υπόθεση αφορά Ελληνοκύπριο του οποίου επικυρώθηκε ποινή φυλάκισης 13 χρόνων για εισαγωγή 16 κιλών κάνναβης από την Ολλανδία

Η δεύτερη υπόθεση αυτή που προκαλεί ενδιαφέρον έχει να κάνει με αλλοδαπό ο οποίος εισήγαγε 3 κιλά και 750 γραμμάρια κοκαΐνης από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Η ποινή που του επιβλήθηκε πρωτόδικα και επικυρώθηκε από το Εφετείο ήταν αυτή της φυλάκισης για περίοδο 13½ χρόνων.

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι η δικαιολογία που έδωσε ο άνδρας κατά την σύλληψή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Δήλωσε άγνοια για το τι μετέφερε στις αποσκευές του αφού όπως υποστήριξε πίστευε πως η άσπρη σκόνη ήταν δηλητήριο φιδιού.

Την ίδια θέση μάλιστα προώθησε κατά την ένορκη μαρτυρία του ενώπιον του δικαστηρίου. Φυσικά και το Δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτή την τοποθέτηση του.

Το Εφετείο αφού απέρριψε την έφεση του κατά της πρωτόδικης απόφασης αναφέρει «έχοντας κατά νουν τη φύση του σκληρού ναρκωτικού που εισήγαγε ο εφεσείων στην Κύπρο, τη μεγάλη της ποσότητα και το γεγονός ότι δεν παραδέχθηκε ενοχή, σε συνδυασμό με την ανάγκη για επιβολή αποτρεπτικών ποινών για τέτοιου είδους αδικήματα, με σκοπό την προστασία της κοινωνίας, δεν μπορούμε παρά να επιβεβαιώσουμε την πρωτόδικη ποινή των 13½ ετών φυλάκισης, ως μη έκδηλα υπερβολική».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση