ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι λέει ο Σαββίδης για τον τραυματισμό αθώων πολιτών στην Αγ. Νάπα

Στοιχεία και τεκμήρια στα χέρια της Αστυνομίας

Διαβεβαιώσεις από τον Αρχηγό της Αστυνομίας ότι θα διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση της απόπειρας φόνου, που διεπράχθη σήμερα τα ξημερώματα στην Αγία Νάπα, έλαβε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Γιώργος Σαββίδης.

Σε δηλώσεις στο Παραλίμνι και ερωτηθείς για τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει η Αστυνομία προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών της νύχτας, μετά και τη σημερινή απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα, ο Υπουργός απάντησε πως «η πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος είναι η ύψιστη προτεραιότητα μας, είναι γνωστό και το έχει αναφέρει πολλές φορές τόσο εγώ όσο και ο αρχηγός της Αστυνομίας».

Πρόσθεσε ότι «η Αστυνομία Κύπρου της οποίας προΐσταμαι κάνει ένα πολύ σημαντικό έργο και πιστεύω ότι θα έχει σημαντικές επιτυχίες στο θέμα της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος. Ήδη είχαμε αρκετές επιτυχίες το τελευταίο διάστημα στο θέμα αυτό και σίγουρα αυτό που έγινε σήμερα είναι ένα τραγικό συμβάν», για το οποίο ενημερώθηκε από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος μετέβη στη σκηνή και παρευρέθηκε σε σύσκεψη για το θέμα.

Ανέφερε ακόμα ότι το θέμα του οργανωμένου εγκλήματος «είναι κάτι που μας απασχολεί πάρα πολύ και δικαίως μας απασχολεί γιατί η υποχρέωση της πολιτείας είναι να εξασφαλίσει την ασφάλεια του πολίτη».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι από την απόπειρα φόνου κινδύνεψε η ζωή αθώων πολιτών, ο Υπουργός είπε πως «σίγουρα αυτή είναι μια διάσταση η οποία θα πρέπει να μας κάνει ακόμα πιο ανήσυχους. Πιστεύω ότι θα γίνει αυτό που πρέπει να γίνει και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να βρούμε κάποια άκρη για τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από αυτή την εγκληματική ενέργεια».

Ερωτηθείς κατά πόσον χρειάζεται να ενισχυθεί το τμήμα πληροφοριών της Αστυνομίας προκειμένου να βοηθήσει και στην πρόληψη των εγκλημάτων, ο κ. Σαββίδης απάντησε πως «η Αστυνομία είναι σοβαρά υποστελεχωμένη, έχουμε μεγάλο αριθμό κενών θέσεων τις οποίες δεν καταφέραμε ούτε και με τις τελευταίες εξετάσεις να συμπληρώσουμε. Μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της η Αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί και η ηγεσία της Δύναμης και οι αστυνομικοί εργάζονται με πολύ γοργούς ρυθμούς».

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα ότι η «ψήφιση του Νόμου για τις παρακολουθήσεις, για τον οποίον αγωνίστηκα να περάσει σωστά, θα αποτελέσει ένα ακόμα εργαλείο για την καταπολέμηση μεταξύ άλλων και του οργανωμένου εγκλήματος».

Κληθείς να αναφέρει πόσο αισιόδοξος είναι ότι θα διαλευκανθεί η σημερινή απόπειρα φόνου, ο Υπουργός είπε πως «η Αστυνομία από την πρώτη στιγμή είναι επί ποδός και ήδη έχουν εντοπίσει κάποια στοιχεία και ευρήματα. Είναι πολύ νωρίς να αναφέρω κατά πόσον είμαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος και δεν θα ήταν φρόνιμο ούτε σώφρων από μένα να κάνω προβλέψεις εάν θα διαλευκανθεί το έγκλημα».

Πρόσθεσε ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας, τον διαβεβαίωσε ότι γίνεται το κάθε τι που πρέπει να γίνει με σκοπό να καταφέρουν να διαλευκάνουν αυτό το πολύ σοβαρό έγκλημα της απόπειρας φόνου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X