ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τι απαντά η Αστυνομία στις σοβαρές καταγγελίες για τους παράνομους μετανάστες

«Δημόσιες δηλώσεις δεν βοηθούν το έργο των Αρχών»

24news team

Για το σοβαρό θέμα των παράνομων μεταναστών και τις καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, κλήθηκε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Αντρέου στο 24news.

Ο κος. Αντρέου ανέφερε πώς τους τελευταίους δύο μήνες η Αστυνομία μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις συνέλαβε άτομα τα οποία διέμεναν παράνομα στο νησί ενώ επισήμανε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς Αστυνομίας για το εν λόγω θέμα.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Δήμαρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος και το κύκλωμα μεταναστών, ο εκπρόσωπος τύπου της δύναμης αρκέστηκε στο να αναφέρει: «δημόσιες δηλώσεις δεν βοηθούν το έργο των Αρχών».

Για τον έμπορο ναρκωτικών στον οποίο αναφέρθηκε ο κος. Φαίδωνος, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας είπε: «Εναντίον του συγκεκριμένου προσώπου σημειώθηκαν 11 έρευνες στον χώρο στον οποίο διαμένει, ενώ εναντίον του εκκρεμούν 4 υποθέσεις ενώπιον δικαστηρίου για υποθέσεις ναρκωτικών».

Θυμίζουμε πώς ο Δήμαρχος Πάφου σε δηλώσεις του ανέφερε: «έχω πληροφόρηση και καταγγελίες πως οι δικηγόροι για να εξασφαλίσουν τους αιτητές πολιτικού ασύλου δίνουν προμήθεια σε τοπικούς παράγοντες σε αλλοδαπούς συνήθως. Οι δικηγόροι δεν κάνουν μόνο άγρα, αλλά δίνουν και προμήθεια… Έχει στηθεί τοπικό κύκλωμα στην Κύπρο, το οποίο ενθαρρύνει και βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τη Νιγηρία, το Καμερούν και τη Συρία για να στείλουν κι άλλους μετανάστες».

Μάλιστα ο κος. Φαίδωνας αναφέρθηκε και σε ένα σπίτι το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο και είναι δηλωμένοι 50 αιτητές ασύλου: «Είναι ποτέ δυνατόν οι Αρχές να γνωρίζουν ότι συγκεκριμένα άτομα στην Χλώρακα και στην Πάφο λειτουργούν και έχουν ανοιχτό δίαυλο με τα κατεχόμενα έναντι 2000 δολαρίων φέρνουν εδώ άτομα».

Δείτε όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Πάφου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X