ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χωρίς αποτέλεσμα για πολλοστή φορά οι έρευνες (pics)

Εξετάζεται η κάθοδος του ραντάρ

Δημήτρης Λουκά

Η αγωνία στο «κόκκινο» με όλα τα βλέμματα για μια ακόμα μέρα στραμμένα στις λίμνες του θανάτου όπου ο καθ΄ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς, υπέδειξε ως τα σημεία που ξεφορτώθηκε τα πτώματα των θυμάτων του.

Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν και σήμερα, δυστυχώς, χωρίς αποτέλεσμα, με τους αρμόδιους να εξετάζουν, πλέον, το ενδεχόμενο καθόδου του ραντάρ διείσδυσης εδάφους, από την Βρετανία.


Μήνυμα στους διεφθαρμένους αστυνομικούς από τον νέο Αρχηγό


Ο ανταποκριτής μας, Δημήτρης Λουκά, μεταφέρει τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Plan c

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε σχέση με τα επόμενα βήματα στις έρευνες. Όπως πληροφορούμαστε, στην σύσκεψη έγινε μια ανασκόπηση των ερευνών και αποφασίστηκε όπως συνεχιστούν με δύτη και σκάφανδρο στην «Κόκκινη Λίμνη», κάτι που έγινε από το απόγευμα της Παρασκευής. Συγκεκριμένα, γύρω στις 16:20, ο δύτης με το σκάφανδρο καταδύθηκε ξανά, αποδεικνύοντας ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν, όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες.

Ο δύτης, μία περίπου ώρα αργότερα, βγήκε από το νερό, χωρίς να ανασύρει οποιοδήποτε αντικείμενο, ωστόσο στην συνέχεια, καταδύθηκε ξανά, για μια νέα προσπάθεια.

 

Παράλληλα, συνεχίζεται η αξιολόγηση των δεδομένων που κατέγραψε το sonar στην λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου. Οι αρχές κρατούν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την Βρετανία για το ενδεχόμενο να έρθει στην Κύπρο το ραντάρ διείσδυσης εδάφους, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Παρόντες στην σύσκεψη θα είναι μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο Μάρκος Τραγκολας Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο χειριστής του sonar και ο υπεύθυνος της ιδιωτικής εταιρείες Brasal.

«Κόκκινη λίμνη»

Άρχισαν εκ νέου το πρωί της Παρασκευής οι έρευνες για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας με την κατάδυση δύτη με σκάφανδρο εντός της «Κόκκινης λίμνης», ενώ το sonar σαρώνει την λίμνη. 

Στην πρώτη σημερινή προσπάθεια δεν εντοπίστηκε κάτι με τον δύτη να βγαίνει από την λίμνη χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες Πέμπτη (5/9) κατά τη διάρκεια των ερευνών ανασύρθηκε στηθόδεσμος, το εν λόγω εσώρουχο φέρεται εκ πρώτης όψεως να μην συνδέεται με την υπόθεση «Ορέστη».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση