ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο από τον θάνατο του Στέφανου Κοτσίκου

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου

Θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του σκηνοθέτη Στέφανου Κοτσίκου εκφράζει η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου σε ανακοίνωσή της.

Χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα «σημαντικό άνθρωπο του θεάτρου ο οποίος έζησε και εργάστηκε στη Κύπρο, σκηνοθετώντας πολλές παραστάσεις».

«Εμείς οι ηθοποιοί της Κύπρου θα τον θυμόμαστε με εκτίμηση και αγάπη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο Στέφανος Κοτσίκος απεβίωσε την Κυριακή στην Αθήνα σε ηλικία 68 ετών.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Στέφανος Κοτσίκος υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων από τον Σεπτέμβριο του 1990 έως τον Μάιο του 1993. «Στο ηπειρωτικό θέατρο σκηνοθέτησε έξι θεατρικές παραγωγές, έπαιξε ως ηθοποιός, ενώ συμμετείχε και με άλλες καλλιτεχνικές ιδιότητες στις επαγγελματικές του παραγωγές. Πριν δύο χρόνια στελέχωσε την ερασιτεχνική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ για δύο θεατρικές περιόδους διδάσκοντας στα εργαστήριά της. Ο Στέφανος Κοτσίκος άφησε το δικό του, ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο, καλλιτεχνικό στίγμα στα θεατρικά δρώμενα της Ηπείρου, αλλά και με την εν γένει παρουσία του σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, ο Στέφανος Κοτσίκος σκηνοθέτησε παραγωγές, οι οποίες αγκαλιάστηκαν από το κοινό: «Περί Έρωτος και άλλων τινών» (1998), «Ο Έβρος απέναντι» (2000), «Οι Σιδεράδες» (2004), «Μήδεια» (2005), «Καλοκαίρι και Καταχνιά» (2007), «Φήμες» (2010), και «Η όπερα της πεντάρας» (2013).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X