ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θλίψη για τον Γιώργο Χατζηιωνά - Φωτογραφίες

Οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία

24news team

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο Εύελπις Γιώργος Χατζηιωνάς, που έχασε αιφνιδίως τη ζωή του την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Πλήθος κόσμου, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τον αδικοχαμένο Γιώργο στον ιερό ναό «Της του Θεού Σοφίας» στον Στρόβολο.

Στην κηδεία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας.

Στον επικήδειο λόγο του, εκ μέρους της οικογένειας, ο αδελφός του Γιώργου, Χαράλαμπος Χατζηιωνά, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την ένθερμη συμπαράσταση που έλαβε η οικογένεια.

«Το ήθος του αδελφού μας, η καταγωγή μας και η πίστη μας μας επιβάλλουν να αντιμετωπίσουμε τούτη τη στιγμή, με θάρρος και ανδρεία», είπε και πρόσθεσε ότι «θα πενθήσουμε, θα θρηνήσουμε και θα κλάψουμε, αλλά παλληκαρήσια, με λεβεντιά όπως πρέπει και αξίζει, χωρίς να μεμψιμοιρούμε, χωρίς να δυσανασχετούμε και χωρίς να απελπιζόμαστε».

«Με αγνή υπερηφάνεια να υψώσουμε το ανάστημά μας και να αναφωνήσουμε «δόξα τω Θεώ». Παράδοξο θα πει κάποιος. Όχι παράδοξο, αλλά ορθόδοξο. Δόξα τω Θεώ που μας χάρισε τέτοιο άνθρωπο. Δόξα τω Θεώ που τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε. Δόξα τω Θεώ που η απώλειά του, γίνεται ευκαιρία ταπεινώσεως και μετάνοιας για μας τους υπόλοιπους».

Ο Χαράλαμπος Χατζηιωνά κάλεσε όλους εις μνήμη του αδελφού του να αγωνιστούν, να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο τις οικογένειές τους, τους φίλους, την πατρίδα και το έθνος.

«Γιώργο μας, ευχόμαστε ο Θεός δια πρεσβειών του Αγίου Γεωργίου να σε αναδείξει και εσένα τροπαιοφόρο στην επουράνια βασιλεία του. Καλό Παράδεισο λεβέντη μας. Χριστός Ανέστη!», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο δευτεροετής Εύελπις έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας που διεξήχθη την Παρασκευή, 30 Ιουνίου, στο πλαίσιο της θερινής εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ).

Στον νεαρό παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μαδύτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση