ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θετικός στον κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Κιτίου

Βρίσκεται σε καραντίνα

Θετικό αποδείχθηκε το τεστ στο οποίο έχει επιβληθεί ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος μετά τον εντοπισμό δυο θετικών στο κορωνοϊο υπαλλήλων της Μητροπόλεως Κιτίου. Ο Μητροπολίτης Κιτίου ο οποίος βρισκόταν σε αυτοπεριορισμό από την περασμένη Δευτέρα υποβλήθηκε αρχικά σε τεστ το οποίο ήταν αρνητικό. Το δεύτερο τεστ το οποίο έγινε στον Ιεράρχη ήταν θετικό σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές αλλά και από την επιδημιολογική μονάδα.

Σύμφωνα με τα γεγονότα που προηγήθηκαν την περασμένη Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου ένας υπάλληλος της Μητρόπολης Κιτίου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με την ανίχνευση που έγινε ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε έλθει σε επαφή με στενό συγγενικό του πρόσωπο το οποίο είχε εντοπιστεί θετικό. Ο εντοπισμός θετικού κρούσματος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σήμαναν συναγερμό στη Μητρόπολη Κιτίου μιας και ο εν λόγω υπάλληλος φέρεται να ήλθε σε επαφή με τρείς άλλους συναδέλφους του. Την περασμένη Δευτέρα με εντολή του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου το σύνολο των υπαλλήλων της Μητροπόλεως υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού τα οποία βγήκαν αρνητικά εκτός από ενός δεύτερου υπαλλήλου στενού συνεργάτη του Μητροπολίτη Κιτίου. Ο εντοπισμός και δεύτερου θετικού στον κορωνοϊό προκάλεσε τον άμεσο αυτοπεριορισμό του Μητροπολίτη Νεκταρίου.

Ο Ταμασού

Σε αυτοπεριορισμό βρίσκεται και δεύτερος Ιεράρχης ο οποίος ήλθε σε επαφή με ένα από τα δυο θετικά κρούσματα της Μητροπόλεως Κιτίου. Πρόκειται για τον Ταμασού Ησαΐας ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την «Κ» είπε πως ο ίδιος προληπτικά τέθηκε σε αυτοπεριορισμό εφαρμόζοντας τα υγειονομικά μέτρα του Υπουργείου Υγείας. Μέχρι σήμερα όπως μας ανάφερε ο Ταμασού Ησαΐας δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα του κορωνοϊού ωστόσο θα παραμείνει σε αυτοπεριορισμό μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου όπου θα υποβληθεί σε νέο τεστ κορωνοϊού.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X