ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Θετικό στον κορωνοϊό το αγοράκι που νοσηλεύεται με Kawasaki (vid)

«Καλά στην υγεία του»

24news team

Θετικό στον νέο κορωνοϊό, COVID-19, είναι το δυόμισι ετών αγοράκι το οποίο νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο, αντιμετωπίζοντας το σύνδρομο κawasaki.

Ο Διευθυντής του Παιδιατρικού Τμήματος του Μακάρειου Νοσοκομείου Δρ Αβραάμ Ηλία, μιλώντας στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του κρατικού καναλιού τόνισε ότι το εν λόγω αγοράκι είναι καλά στην υγεία του.

Συγκεκριμένα είπε πώς: «Τα πράγματα είναι καλά όσον αφορά την εξέλιξη της υγείας του παιδιού. Παρουσιάζει καθημερινά βελτίωση τόσο στην κλινική του εικόνα, όσο και στα εργαστηριακά του ευρήματα, τα οποία ολοένα και βελτιώνονται».

Εν συνεχεία και ερωτηθείς για τα δύο αρνητικά τεστ κορωνοϊού που προηγήθηκαν τόνισε ότι: «Αυτό μπορεί να συμβεί γιατί τα τεστ αυτά έχουν ένα ποσοστό να είναι ψευδώς θετικά ή ψευδώς αρνητικά».

Δείτε όλα όσα δήλωσε ο Δρ Αβραάμ Ηλία


Να θυμίσουμε ότι μέσα στην εβδομάδα ο Δρ Ηλία αναφέρθηκε στα συμπτώματα του συνδρόμου κawasaki: «Ένα παιδί με κawasaki κάνει υψηλό πυρετό που η διάρκεια του είναι πάνω από πέντε ημέρες. Κοκκινίζουν τα μάτια, σκάνε τα χείλη του, είναι κόκκινη η γλώσσα και εξέχει, κάνει εξάνθημα, φουσκώνουν οι παλάμες και τα πέλματα του παιδιού και το οίδημα αυτό συνοδεύεται από ξεφλούδισμα του δέρματος γύρω από τα νύχια των χεριών και των ποδιών. Επίσης μπορεί να κάνει και τραχηλική λεμφανίτιδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση