ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θεσσαλονίκη - «Φουσκωτοί» ξυλοκόπησαν άγρια Κύπριους σε club

Καταδικάστηκαν με… αναστολή πέντε χρόνια μετά

Ο άγριος ξυλοδαρμός μίας παρέας από την Κύπρο, σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, αναβίωσε στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκη, με τους τρεις κατηγορούμενους που κάθισαν στο εδώλιο να καταδικάζονται σε ποινές φυλάκισης 36 μηνών, με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ημερολόγιο έγραφε 14 Φεβρουαρίου 2018 όταν τα τρία ζευγάρια από την Κύπρο έφτασαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης για να γιορτάσουν την πρόταση γάμου που θα έκανε ο φίλος τους στη σύντροφό του και επέλεξαν να βγουν το βράδυ για να διασκεδάσουν σε γνωστό club που βρίσκεται στη φημισμένη περιοχή Λαδάδικα, στο κέντρο της πόλης.

Με το ρολόι να γράφει 3 τα ξημερώματα και λίγο πριν αποχωρήσουν από το μαγαζί, οι δύο από τους άντρες της παρέας πήγανε στην τουαλέτα που βρίσκονταν στον πάνω όροφο της επιχείρησης και τότε ξεκίνησε η βάναυση επίθεση εναντίον τους, για ασήμαντη αφορμή.

Εξηγώντας πως ξεκίνησε ο άγριος ξυλοδαρμός από μεγαλόσωμους άντρες, το πρώτο θύμα ανέφερε στην κατάθεσή του στο δικαστήριο πως "είχαμε πιει τα ποτά μας και όταν μπήκαμε στην τουαλέτα, χτύπησα με το πόδι μου έναν κάδο που υπήρχε στον εσωτερικό χώρο. Ήμουν ζαλισμένος. Μετά από λίγο ήρθε ένας άγνωστος άνθρωπος και μας λέει "μα...ς θα μου χαλάσετε το μαγαζί". Ζήτησα συγνώμη και ο φίλος μου του εξήγησε ότι είχα πιει αλκοόλ. Τότε μας έσπρωξε και με γρονθοκόπησε. Μετά ήρθαν αλλά τρία άτομα και με χτυπούσαν μέσα στην τουαλέτα. Ο πρώτος που με χτύπησε, έριξε μπουνιά στον φίλο μου, στη συνέχεια τον άρπαξε και τον πήρε μαζί του, δεν ήξερα που τον πήγε", κατέθεσε το θύμα, τονίζοντας ότι δεχόταν χτυπήματα ακόμα και όταν ήταν πεσμένος στο έδαφος.

«Με κατέβασε από τις σκάλες, με πέταξε έξω από το μαγαζί και συνέχισε να με χτυπάει, στην αρχή με τα χέρια και μετά με ένα σκαμπό...»

Ο ίδιος εξήγησε στο δικαστήριο πως, από την βάναυση επίθεση, υπέστη, μεταξύ άλλων, κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος, αιμάτωμα στο αυτί, διάσειση, ενώ μέχρι σήμερα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να διασκεδάσει σε νυχτερινό κατάστημα, καθώς παθαίνει κρίσεις πανικού.

Περιγράφοντας τη συνέχεια της «λυσσαλέας» επίθεσης και πώς κατέληξαν να δέχονται εκείνος και οι δύο φίλοι του αλλεπάλληλα χτυπήματα με γροθιές και κλωτσιές, στο πρόσωπο και το σώμα, από περίπου επτά "γεροδεμένους" άντρες έξω από το κατάστημα, το δεύτερο θύμα κατέθεσε στο δικαστήριο:

"Από αυτόν που μπήκε στην τουαλέτα ζήτησα συγνώμη και του είπα ότι ο φίλος μου είναι μεθυσμένος, θα πληρώσουμε και θα φύγουμε. Ότι ήρθαμε για διακοπές και για να περάσουμε ωραία. Έσπρωξε τον φίλο μου και στη συμπλοκή με χτύπησε με δύο γροθιές στο πρόσωπο. Με κατέβασε από τις σκάλες, με πέταξε έξω από το μαγαζί και συνέχισε να με χτυπάει, στην αρχή με τα χέρια και μετά με ένα σκαμπό. Βγήκε έξω η γυναίκα μου και του έλεγε "σταματά να τον χτυπάς, έχουμε παιδί". Την έσπρωξε, με χτύπησε άλλες τρεις φορές και μπήκε μέσα", περιέγραψε, τονίζοντας ότι δεχόταν χτυπήματα από αρκετά άτομα.

Η σύντροφος του θύματος, βλέποντας τα άτομα να χτυπούν αλύπητα τον πατέρα του παιδιού της, παρακαλούσε τους δράστες να σταματήσουν, ωστόσο εκείνοι συνέχισαν να επιτίθενται στον ίδιο και τα άλλα δύο άτομα της παρέας που βγήκαν έξω από το μαγαζί με τη βία. Από τις σκληρές εικόνες που έβλεπε μπροστά στα μάτια της, η γυναίκα λιποθύμησε, όμως ούτε τότε οι "φουσκωτοί" άντρες έδειξαν έλεος και συνέχισαν να χτυπούν με μανία τα άτομα που ήταν αιμόφυρτα στο έδαφος.

"Θυμάμαι ότι εγώ και οι δύο φίλοι μου ήμασταν πεσμένοι στο έδαφος και μας χτυπούσαν με κλωτσιές και μπουνιές. Σταμάτησαν μόνο όταν άκουσαν τη σειρήνα από την ομάδα ΔΙΑΣ", τόνισε το δεύτερο θύμα της επίθεσης. Όπως είπε στο δικαστήριο, από τον άγριο ξυλοδαρμό του υπέστη πολλαπλά κατάγματα, έσπασε το πόδι του και χρειάστηκε να υποβληθεί σε δύο χειρουργεία.

Σημειώνεται ότι και το τρίτο θύμα της επίθεσης, που δεν μπόρεσε να ταξιδέψει από την Κύπρο στη Θεσσαλονίκη για να καταθέσει στο δικαστήριο, υπέστη σοβαρές σωματικές βλάβες και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο μετά τον ξυλοδαρμό του.

Οι μαρτυρίες των συζύγων

Ως αυτόπτες μάρτυρες της αιματηρής επίθεσης κατέθεσαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και οι σύζυγοι των θυμάτων, περιγράφοντας πως η βραδιά τους μπορεί να ξεκίνησε με γέλια και εξαιρετική διάθεση, όμως μετατράπηκε σε πραγματικό "εφιάλτη".

"Έβλεπα να χτυπούν τον σύζυγό μου πάρα πολλά άτομα, να τον έχουν κάτω στο έδαφος και να μην μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Τους φώναζα ότι έχουμε οικογένεια, να τον αφήσουν. Ήρθε ένας φίλος μας να τους χωρίσει και μετά από λίγα δευτερόλεπτα κάποιος τον άρπαξε από τον λαιμό. Συνολικά τους χτυπούσαν περίπου επτά άτομα, ήταν όλοι γεμάτοι αίματα", κατέθεσε μία εκ των μαρτύρων.

"Πάνω στον πανικό χτύπησα τον έναν στο στήθος και του φώναξα "σταματά θα τον σκοτώσεις, έχουμε παιδί". Αυτός με απώθησε, πήρε ένα σκαμπό, γύρισε και χτύπησε ξανά τον άντρα μου. Τότε λιποθύμησα. Όταν συνήλθα είχαν μεταφερθεί πιο κάτω στην πλατεία. Εκεί συνέχισαν και χτυπούσαν τον άντρα μου, γινόταν χαμός, ήταν 7-8 άτομα. Και οι τρεις ήταν κάτω αιμόφυρτοι. Ο άντρας μου φώναζε "πονάω". Σοκαρίστηκα και έχασα ξανά τις αισθήσεις μου", κατέθεσε δεύτερη μάρτυρας.

Σημειώνεται ότι μόλις οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο, οι δράστες της άγριας επίθεσης είχαν εγκαταλείψει αιμόφυρτα τα θύματά τους και εξαφανίστηκαν, ενώ για την επίθεση ταυτοποιήθηκαν αρκετούς μήνες μετά, μόνο οι τρεις κατηγορούμενοι που έκατσαν στο «σκαμνί». Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, τα θύματα δεν μπόρεσαν να πουν με σιγουριά αν ήταν εκείνοι που τους επιτέθηκαν και τους τραυμάτισαν σοβαρά την μοιραία νύχτα.

Οι απολογίες

Στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι (ο τρίτος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο) αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή τους στο συμβάν, με τον πρώτο να ισχυρίζεται ότι εκείνη τη νύχτα δεν ήταν καν στο νυχτερινό κατάστημα και τον δεύτερο να δηλώνει πως, ναι μεν δούλευε στην υποδοχή του μαγαζιού, αλλά ήταν απλώς θεατής και ότι ουδέποτε συμμετείχε στην άγρια επίθεση.

Την καταδίκη των τριών κατηγορουμένων ζήτησε και η εισαγγελέας της έδρας στην πρότασή της, η οποία μάλιστα πρότεινε μεγαλύτερες ποινές.

Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ένας άντρας, γνωστός με τον πρώτο κατηγορούμενο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι εκείνος ήταν που διαπληκτίστηκε στις τουαλέτες του καταστήματος με τα δύο θύματα και όχι ο πρώτος κατηγορούμενος, τονίζοντας ότι τα θύματα πιθανό να τους μπέρδεψαν λόγω ομοιότητας στα σωματικά χαρακτηριστικά και στα πρόσωπά τους.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, τα θύματα δεν μπόρεσαν να πουν με σιγουριά ότι ο πρώτος κατηγορούμενος ήταν εκείνος που τους επιτέθηκε - αν και αρχικά τον είχαν αναγνωρίσει. Ο ένας εκ των τριών θυμάτων, βλέποντας δίπλα – δίπλα τον μάρτυρα υπεράσπισης και τον κατηγορούμενο, άλλαξε την κατάθεσή του και δήλωσε ότι τελικά ο πρώτος ήταν εκείνος που του επιτέθηκε και όχι ο άνθρωπος που κάθισε στο «σκαμνί».

Μάλιστα, η συνήγορος υπεράσπισης του πρώτου κατηγορουμένου, Ανθούλα Ανάσογλου, τόνισε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ότι οι αστυνομικοί δεν συνέλεξαν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, τόσο του νυχτερινού καταστήματος όσο και από την περιοχή, υποστηρίζοντας ότι ο πρώτος κατηγορούμενος δεν βρίσκονταν σε εκείνο το μαγαζί το συγκεκριμένο βράδυ και ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στην επίθεση. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, η κα. Ανάσογλου, κατέθεσε έφεση επί της απόφασης.

«Το δικαστήριο υπερέβη εξουσία και παρόλο που οι παθόντες δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν τον εντολέα μου στο πρόσωπο του δράστη που τους χτύπησε, το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψιν ότι εκείνη τη στιγμή έπρεπε να αποβάλει την πολιτική αγωγή και προχώρησε σε καταδίκη του κατηγορουμένου», δήλωσε στο protothema.gr, η συνήγορος υπεράσπισης του πρώτου κατηγορουμένου.

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση