ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θάνατος τρίχρονου κοριτσιού - Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του 47χρονου διακινητή

Αντιμέτωπος με ανθρωποκτονία ο 47χρονος

ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου ανανέωσε σήμερα για άλλες επτά ημέρες την κράτηση άνδρα ηλικίας 47 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενα αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων ανθρωποκτονία κοριτσιού ηλικίας τριών ετών, το οποίο είχε εντοπιστεί σε λιπόθυμη κατάτασταση μαζί με άλλους σε σκάφος ανατολικά του Κάβο Γκρέκο και απεβίωσε στις 25 Ιανουαρίου στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Μακάριο Νοσοκομείο.

Σήμερα έληξε το διάταγμα προσωποκράτησης του 47χρονου και οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου, το οποίο και διέταξε την ανανέωση της κράτησης του για επτά μέρες.

Σημειώνεται ότι ο άνδρας συνελήφθη, αφού κατονομάστηκε ως ο πλοηγός βάρκας, που εντοπίστηκε στις 24 Ιανουαρίου να πλέει σε θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Κάβο Γκρέκο. Εντός της βάρκας, που φέρεται να ξεκίνησε από το Λίβανο στις 18 Ιανουαρίου, βρίσκονταν 61 πρόσωπα από τη Συρία και συγκεκριμένα 42 άνδρες, 4 γυναίκες και 15 ανήλικα παιδιά, εκ των οποίων τα πέντε ασυνόδευτα.

Εναντίον του 47χρονου διερευνώνται αδικήματα που αφορούν ανθρωποκτονία, απαγορευμένου μετανάστη, απόπειρα παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, παροχής βοήθειας σε απαγορευμένο μετανάστη, υποβοήθησης προσώπων τρίτης χώρας να εισέλθουν στη Δημοκρατία με πρόθεση και με σκοπό να αποκομίσει κέρδος, λαθρεμπόριο μεταναστών διά θαλάσσης, μεταφορά προσώπων διά υδάτινης οδού με μη ασφαλή ή υπερφορτωμένο σκάφος, συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος, απόπειρα πρόκλησης ναυαγίου και εγκατάλειψη της Δημοκρατίας από μη εγκεκριμένο λιμάνι.

Υπενθυμίζεται ότι η βάρκα εντοπίστηκε από εμπορικό πλοίο το οποίο και ενημέρωσε το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), που με τη σειρά του ενεργοποίησε το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας - Διάσωσης «Νέαρχος» κινητοποιώντας σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, το οποίο παρέλαβε όλα τα άτομα και τα μετέφερε με ασφάλεια στην μαρίνα Αγίας Νάπας.

Κατά την παραλαβή διαπιστώθηκε ότι τρία παιδιά και ένας άντρας βρίσκονταν σε λιπόθυμη κατάσταση, ενώ άλλα τρία άτομα έφεραν κατάγματα στα κάτω άκρα.

Τα τρία παιδιά μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Μακάρειο Νοσοκομείο και δύο άλλα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ωστόσο το τρίχρονο κοριτσάκι απεβίωσε το πρωί της 25ης Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα ο 47χρονος συλληφθείς να κατηγορηθεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση