ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ο Σταύρος φώναζε για να μην βήξει, πονούσε πολύ τους πνεύμονές του» (Vids)

Δραματική περιγραφή της πορείας θανάτου του 34χρονου από Γρίπη Α

Πιθανή ιατρική αμέλεια κατήγγειλαν οι οικείοι του 34χρονου Σταύρου, ο οποίος κατέληξε χθες, Τετάρτη, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, εξαιτίας της γρίπης Α. Ο άντρας, σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει στο 24News, η Υπεύθυνη Μονάδας Επιτήρησης Λοιμώξεων του Υπουργείου Υγείας, Μαρία Κολιού, ο άντρας δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ωστόσο η γρίπη του προκάλεσε αναπνευστική ανεπάρκεια.


Νεκρός 34χρονος από Γρίπη Α στο νοσοκομείο Λευκωσίας


Σοβαρή καταγγελία της αδελφής του

Όπως κατήγγειλε στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα», η αδελφή του Σταύρου, η ταλαιπωρία του άρχισε τρεις ημέρες προτού αφήσει την τελευταία του πνοή. Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε και δημόσια, ο Σταύρος είχε μεταβεί στο νοσοκομείο, οι γιατροί του χορήγησαν κορτιζόνη και του έδωσαν εξιτήριο, μετά από 20 λεπτά, ενώ η διάγνωση ήταν λαρυγγίτιδα.

Η κατάσταση του 34χρονου, ωστόσο, ήταν πολύ κακή, αφού πονούσε πολύ τους πνεύμονές του, σε σημείο που δεν μπορούσε να βήξει, γι' αυτό προσπαθούσε να φωνάζει δυνατά, πρόσθεσε η αδερφή του. Στην έκκλησή της για να τον κάνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο, ο γιατρός απάντησε με προκλητικό τρόπο: «Τι να τους κάμουμε δαμέσα; 'Εν τους θέλετε εσείς τζι' έν' να τους κρατούμε δαμέσα;».

Να σημειωθεί ότι η κηδεία του Σταύρου ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Πέμπτη, ωστόσο η οικογένειά του αποφάσισε όπως αναβληθεί, ώστε να δοθεί χρόνος για να διενεργηθεί νεκροτομή επί της σορού του, για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του άτυχου άνδρα.

Διέταξε έρευνα και ο Υπουργός

Εξάλλου, έκθεση γεγονότων για τον θάνατο 34χρονου από τη γρίπη Α, ζήτησε από χθες ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου. Μιλώντας μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών κ. Γιώργο Λιλλήκα και κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που φέρουν τον εκλιπόντα να είχε επισκεφθεί αρκετές φορές το Νοσοκομείο, χωρίς όμως να είχε λάβει την κατάλληλη θεραπεία, ο κ. Ιωάννου δήλωσε πως «ζήτησα από χθες, διότι είχαν έρθει εις γνώσιν μου οι πληροφορίες, Έκθεση Γεγονότων, ούτως ώστε να γίνει η απαραίτητη έρευνα και μόλις έχω την Έκθεση Γεγονότων, ανάλογα με το πόρισμα, θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα».


Μεταλλάχθηκε ο ιός της γρίπης;


Ερωτηθείς σχετικά με την έλλειψη σε εμβόλια για τη γρίπη Α που παρατηρείται στον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Υπουργός ανέφερε πως, σύμφωνα με ενημέρωση που είχε και ο ίδιος, «υπάρχει όντως έλλειψη στον ιδιωτικό τομέα και έχουν ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας, από τον δημόσιο δηλαδή τομέα. Αντιλαμβάνεστε ότι τα αποθέματα που υπάρχουν στον δημόσιο τομέα είναι βάσει του προγραμματισμού που έγινε για τις ανάγκες των δικαιούχων. Είχε ζητηθεί από τον Ανάδοχο, βάσει πρόνοιας που υπήρχε στη σύμβαση για προμήθεια μέχρι και 30% περισσότερα εμβόλια. Ο Ανάδοχος μας απάντησε ότι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, δεν έχει αποθέματα, και γίνονται προσπάθειες μέσω των Πρεσβειών μας στο εξωτερικό όπως αγοραστούν ποσότητες από διάφορες χώρες για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε και τον ιδιωτικό τομέα».

Σε ερώτηση εάν είναι υποχρέωση του ιδιωτικού τομέα να εξασφαλίζει επαρκείς ποσότητες εμβολίων με βάση προγραμματισμό, ο Υπουργός Υγείας απάντησε θετικά. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι πρόκειται για μια κατάσταση, «η οποία είναι εκτός του κανονικού πλαισίου. Άρα σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν και ελλείψεις και δεν είναι κάτι μεμπτό από πλευράς των ιδιωτών. Δεν τίθεται θέμα να τους κατηγορήσουμε για κάτι τέτοιο. Αλλά σίγουρα, θα χρειάζεται καλύτερος προγραμματισμός εκ μέρους τους».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση