ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θάνατος 14χρονου: Μετακινήθηκαν τα αδέρφια του σε κατάλληλο χώρο

Διατάχθηκε έρευνα στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας

Διατάχθηκε έρευνα για το περιστατικό με το θάνατο 14χρονου μαθητή και οι αρμόδιες υπηρεσίες διαβεβαιώνουν ότι αν διαπιστωθούν ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εκφράζεται θλίψη και συγκλονισμός για το συμβάν και προστίθεται ότι με οδηγίες της Υπουργού βρίσκεται, από χθες, σε εξέλιξη ενδοτμηματική έρευνα για την παρέμβαση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ), η οποία αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη.

"Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από την έρευνα ευθύνη λειτουργών των ΥΚΕ, θα προωθηθούν χωρίς καθυστέρηση οι αναγκαίες πειθαρχικές ή και ποινικές διαδικασίες. Σε περίπτωση εξάλλου που από την έρευνα προκύψουν τυχόν στοιχεία αναφορικά με εμπλοκή Λειτουργών άλλων Υπηρεσιών, αυτά θα σταλούν στα αρμόδια Υπουργεία για δίκες τους ενέργειες", τονίζεται.

Στη ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη πως στο παρόν στάδιο έχει διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών της οικογένειας με την μετακίνηση τους σε κατάλληλο χώρο και τονίζεται ότι λόγω της ευαίσθητης και ιδιαίτερης κατάστασης της συγκεκριμένης περίπτωσης που αφορά παιδιά γενικότερα και ιδιαίτερα εφήβους, "παραμένει η έκκληση για αποφυγή προβολής πληροφοριών και δεδομένων που θα λειτουργήσουν αρνητικά σε άλλα παιδιά που ενδεχομένως να βρίσκονται σε ευάλωτη κατάσταση".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X