ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θανατηφόρο Πάφου: Δικάζεται ο 44χρονος οδηγός

Παραπέμφθηκε σε απευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου

24news team

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου, παραπέμφθηκε ο 44χρονος οδηγός ο οποίος συνελήφθη για το φρικτό θανατηφόρο τροχαίο που στοίχησε τη ζωή στην 60χρονη Ανδρούλα Παπαχριστοφόρου. Η έναρξη της δίκης ορίστηκε για τις 3 Φεβρουαρίου 2022.

Το Δικαστήριο πρόκειται να συνέλθει στις 30 Δεκεμβρίου προκειμένου να αποφασιστεί κατά πόσο ο 44χρονος θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της δικαστικής διαδικασίας.

Θυμίζουμε ότι ο 44χρονος θεωρείται πως είναι ο δεύτερος οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε αβοήθητη την 60χρονη, αφού προηγουμένως, σύμφωνα με μαρτυρίες και κλειστά κυκλώματα της περιοχής, αρχικά είχε τραυματιστεί από άλλο όχημα, που επίσης εγκατέλειψε την άτυχη γυναίκα που κινείτο πεζή στον δρόμο.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει είναι η πρόκληση θανάτου εξ αμελείας, πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης και επικίνδυνης πράξης, εγκατάλειψη της σκηνής, καθώς και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Η μαρτυρία για το πρώτο όχημα 

Από μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία, αλλά και από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που κατέγραψε τα γεγονότα, φαίνεται ότι ένα ανοικτόχρωμο όχημα μάρκας Toyota, κτυπά και παρασύρει την 60χρονη, η οποία σωριάζεται στο έδαφος. Φαίνεται όμως να έχει τις αισθήσεις της και να φέρει ελαφριά τραύματα, ενώ κατάφερε να καθίσει στο οδόστρωμα για να συνέλθει από το κτύπημα.

Δυστυχώς όμως, δεν πρόλαβε να σηκωθεί από το έδαφος και να απομακρυνθεί από τον δρόμο και σε διάστημα ενός λεπτού, έρχεται το δεύτερο όχημα που την κτυπά θανάσιμα.

Η Αστυνομία αναζητεί τον οδηγό του πρώτου οχήματος, ενώ για τον 44χρονο που τελεί υπό κράτηση θυμίζουμε ότι διερευνάται εναντίον του και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, ο εν λόγω οδηγός, με τον τρόπο που κινείται και οι ενέργειές του στο οδόστρωμα την ώρα του τροχαίου, αλλά και γενικότερα η όλη συμπεριφορά του κατά τα επίμαχα λεπτά, δείχνουν τέτοια αμέλεια που τείνει προς ανθρωποκτονία.

Πώς εντοπίστηκε το όχημα του 44χρονου

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας για προσωποκράτηση του 44χρονου, στο χώρο που συνέβη το θανατηφόρο τροχαίο εντοπίστηκε εσωτερικό κάλυμμα του φτερού του αριστερού τροχού οχήματος ιδίου τύπου με το όχημα που ενεπλάκη στην θανατηφόρα οδική σύγκρουση. Επίσης έξω από το σπίτι του υπόπτου απουσίαζε από το αυτοκίνητο το κάλυμμα καθώς και ο μπροστινός προφυλακτήρας.

Στο Δικαστήριο στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας αναφέρθηκε πως εκτός από τις εικόνες που κατέγραψε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διαθέτει κατάστημα της περιοχής, οι ανακριτικές αρχές κατέχουν μαρτυρία από αυτόπτη μάρτυρα που αναγνώρισε τον ύποπτο ως τον οδηγό του οχήματος που παρέσυρε και τραυμάτισε τελικά θανάσιμα την 60χρονη γυναίκα. Το όχημα εντοπίστηκε, σε χωριό της επαρχίας Πάφου, έξω από την οικία 44χρονου, ο οποίος εκτελούσε σε αυτό εργασίες επιδιόρθωσης.

Το όχημα παραλήφθηκε και μεταφέρθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, για να τύχει επιστημονικών εξετάσεων. Ο 44χρονος παραδέχτηκε επίσης πως το όχημα ανήκει σε ομογενή το οποίο οδηγούσε ο ίδιος τις τελευταίες δέκα ημέρες αφού επρόκειτο να το αγοράσει. Αρνείται ωστόσο ότι το οδηγούσε ο ίδιος το βράδυ της Κυριακής.

Το τροχαίο

Η οδική σύγκρουση συνέβη γύρω στις 9.15μ.μ. της 19ης Δεκεμβρίου, στην οδό Πριάμου στην Πάφο, με θύμα την Ανδρούλλα Παπαχριστοφόρου, 60 ετών, από την Πάφο. Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, η 60χρονη φέρεται να παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, ενώ βρισκόταν πεζή στον πιο πάνω δρόμο. Μετά το τροχαίο, ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε τη σκηνή του τροχαίου, αφήνοντας την 60χρονη αβοήθητη.

Η 60χρονη μεταφέρθηκε, με ασθενοφόρο, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου γύρω στις 11.30μ.μ. υπέκυψε στα τραύματά της.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X