ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θανατηφόρο στις Γερακιές: «Ο δρόμος φοβίζει»

Ο κοινοτάρχης μιλά στο 24news για τον μοιραίο δρόμο

Νέα τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Αυγούστου αυτή την φορά στον δρόμο Καλοπαναγιώτη – Γερακιών, με θύμα την 72χρονη μοναχή, Άννα Καλυβίτου.

Οι συνθήκες του τροχαίου μας έκαναν να διερωτηθούμε κατά πόσον ένας δρόμος ο οποίος χρησιμοποιείται αρκετά συχνά, μιας και οδηγεί στο Τρόοδος, είναι ασφαλής.


Καλοπαναγιώτης - Έτσι σημειώθηκε η νέα τραγωδία


Το 24news επικοινώνησε με τον κοινοτάρχη της κοινότητας Γερακιών, Μάριο Χαραλάμπους, ο οποίος απαντώντας στο ερώτημα, μας είπε ότι ο εν λόγω δρόμος είναι επικίνδυνος και πώς δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ατύχημα.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι «για εμάς που είμαστε κάτοικοι δεν είναι επικίνδυνος διότι τον γνωρίζουμε, όμως για ταξιδιώτες μπορώ να πω ότι είναι ένας δρόμος που φοβίζει. Υπάρχουν δύο, τρία σημεία τα οποία χρήζουν προσοχής. Τα δημόσια έργα θα πρέπει να τοποθετήσουν κιγκλιδώματα».

Ωστόσο άλλο ένα θέμα ασφάλειας είναι και τα υφιστάμενα κιγκλιδώματα αφού σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους, «στον δρόμο που σημειώθηκε το ατύχημα υπάρχουν κιγκλιδώματα, πρέπει, όμως, να ελεγχθεί από τους αρμόδιους κατά πόσο είναι σε θέση να μπορούν να προστατεύσουν μικρού μεγέθους αυτοκίνητα».

Συνεχίζοντας, μάλιστα, ο κοινοτάρχης μας τόνισε ότι ο εν λόγω δρόμος χρήζει συνεχούς βελτίωσης, «είναι ο δρόμος που χρησιμοποιούν κυρίως από Λευκωσία προς Τρόοδος, άρα όπως αντιλαμβάνεστε πρέπει να υπάρχει συνεχής βελτίωση, ούτως ώστε να είναι ασφαλείς για όλους όσοι τον χρησιμοποιούν».

Επίσης, ο κ. Χαραλάμπους μας ανέφερε ότι καλό θα ήταν να βελτιωθεί ο δρόμος και εντός του χωριού.

Αυτό που χρήζει προσοχής είναι και το γεγονός ότι η άτυχη μοναχή, θύμα του θανατηφόρου δυστυχήματος, έκανε την διαδρομή σχεδόν καθημερινά.

Ο κοινοτάρχης, κλείνοντας, έστειλε το δικό του μήνυμα: «Η κοινότητα μας θρηνεί, είναι στενάχωρα τέτοια περιστατικά. Οι Γερακιές θέλουμε να ακούγονται για τον οποιοδήποτε άλλο λόγο και όχι για τέτοια θλιβερά γεγονότα. Θέλουμε το κράτος να έρθει κοντά στις ορεινές περιοχές. Είμαστε και εμείς πολίτες όπως τους πολίτες των αστικών περιοχών. Βλέπω δείγματα γραφής αλλά θα ήθελα περισσότερα για το καλό των συμπολιτών μου».

Ελπίζουμε ότι θα γίνουν όλα όσα πρέπει ούτως ώστε να μην θρηνήσουμε και πάλι θύματα. Να μην ψάχνουμε και πάλι ποιος ή τι ευθύνεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X