ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θανατηφόρο Λευκωσίας: Σοκ από τα ευρήματα της νεκροτομής

Τη βιαιότητα της σύγκρουσης κατέδειξε η νεκροτομή στις σορούς των δύο άτυχων νέων

24news team

Διενεργήθηκε την Τρίτη (18/5) η νενομισμένη νεκροτομή επί των σορών των άτυχων Γιώργου και Μαρίας, δύο νεαρών παιδιών τα όνειρα των οποίων «έσβησαν» με τον πιο βίαιο τρόπο στην άσφαλτο, το βράδυ της Κυριακής (16/5).

Την ιατροδικαστική διαδικασία ανέλαβαν η Αγγελική Παπέττα και ο Ορθόδοξος Ορθοδόξου και σύμφωνα με τα ευρήματα, η Μαρία υπέστη πλήρη διατομή σπονδυλικής στήλης και νωτιαίου μυελού. Ο 21χρονος Γιώργος υπέστη κάκωση σώματος και ζωτικών οργάνων. Και οι δύο νεαροί υπέστησαν βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. 

Η Μαρία Κελασίδου, 20 ετών, ήταν κάτοικος Στροβόλου, και ο Γιώργος Αθανασίου, 21 ετών, κάτοικος Λακατάμιας. Πλέον τα δύο παιδιά θα βρίσκονται στη γειτονιά των αγγέλων, ενώ συγγενείς και φίλοι τους πενθούν τον χαμό τους.

Οι συνθήκες του μοιραίου τροχαίου

Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη γύρω στις 9.45 το βράδυ της Κυριακής, στη λεωφόρο Στροβόλου, σε σημείο μεταξύ της διασταύρωσης με τη λεωφόρο Περικλέους και της συμβολής τύπου «Τ» με τη λεωφόρο Αθαλάσσας, όπου η 20χρονη και ο 21χρονος κινούνταν με αυτοκίνητο, κατευθυνόμενοι προς Λευκωσία. Το αυτοκίνητο οδηγούσε η 20χρονη, με συνοδηγό τον 21χρονο.

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, η 20χρονη οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός της και αφού πέρασε πάνω από τη διαχωριστική νησίδα του δρόμου, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 47χρονη.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο η 47χρονη οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου, η οποία έφερε ελαφρά τραύματα. Αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες έλαβε εξιτήριο.

«Άτυχοι» οι δύο νέοι – Έφεραν ζώνη

Η 20χρονη και ο 21χρονος εγκλωβίστηκαν εντός του οχήματός τους και χρειάστηκε η επέμβαση μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για απεγκλωβισμό τους. Ακολούθως μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε το θάνατό τους.

Όπως προκύπτει από τις εξετάσεις, τόσο ο Γιώργος που ήταν συνοδηγός όσο και η Μαρία, έφεραν ζώνη ασφαλείας, ωστόσο, λόγω της βιαιότητας της σύγκρουσης, επήλθε το μοιραίο.

Μιλώντας την Δευτέρα (17/5) στο 24news o Βοηθός Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, Χάρης Ευριπίδου, χαρακτήρισε ατυχία των δύο νέων το γεγονός ότι ο τρόπος που προσγειώθηκε το όχημά τους όταν πέρασε από τη διαχωριστική νησίδα και κατέληξε στην αντίθετη λωρίδα, ήταν μια λεπτομέρεια που πιθανόν να ήταν η κύρια αιτία που τους στοίχησε τη ζωή.

Το αυτοκίνητο, όπως εξήγησε ο κ. Ευριπίδου κατέληξε σε πλάγια θέση και η σύγκρουση με το όχημα της 47χρονης που ενεπλάκη στο τροχαίο, έγινε μετωπικά με την καμπίνα όπου βρίσκονταν οι δύο επιβαίνοντες.

Επίσης, σημειώνεται ότι το όχημα, δεν φαίνεται να κινείτο με υπερβολική ταχύτητα πριν το μοιραίο ατύχημα.

Έκκληση της Αστυνομίας για μαρτυρία

Η Αστυνομία μέσω ανακοίνωσής της, απευθύνει έκκληση προς οποιοδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η θανατηφόρα τροχαία σύγκρουση, όπως επικοινωνήσει με την Τροχαία Λευκωσίας, στο τηλέφωνο 22-802023, ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στο τηλέφωνο 1460, ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

Τα αίτια που οδήγησαν την Μαρία στο να χάσει τον έλεγχο του οχήματός της δεν έχουν εξακριβωθεί. Αυτό που διερευνάται και φαίνεται ως το προφανέστατο σενάριο, σύμφωνα με τον κ. Ευριπίδου, είναι η απόσπαση της προσοχής της Μαρίας είτε από κινητό τηλέφωνο είτε με κάποιο άλλο τρόπο.

Ο κ. Ευριπίδου ανέφερε επίσης ότι η έκκληση της Αστυνομίας για εντοπισμό μαρτυρίας εξακολουθεί να ισχύει, ενώ διερευνώνται και περιεχόμενα από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθούν τα αίτια που προκάλεσαν τη μοιραία σύγκρουση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X