ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θανατηφόρο 2012: «Υπάρχει υπόνοια για ευθύνη τρίτων προσώπων...»

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας

24news team

Για το ανεξιχνίαστο θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από έντεκα χρόνια στη Λεμεσό και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 17χρονος Ανδρέας Λοΐζου, μίλησε στην εκπομπή «ALPHA Ενημέρωση» ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Δημητρίου.

Όπως ανέφερε, «ενημερωνόμαστε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι ο Γενικός Εισαγγελέας έχει δώσει οδηγίες για επανάνοιγμα της υπόθεσης». Ερωτηθείς αν ενημερώθηκε αρμοδίως για την εξέλιξη αυτή, είπε ότι γραπτώς δεν έχει πάρει κάτι και ως εκ τούτου δεν μπορεί να τοποθετηθεί μετά βεβαιότητας. Διευκρίνισε παράλληλα ότι ούτε και η οικογένεια έχει λάβει οποιαδήποτε πληροφόρηση.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, ανέγνωσε απόσπασμα από την απόφαση του θανατικού ανακριτή: «υπάρχουν εύλογα ερωτήματα κατά πόσο ο οδηγός του αυτοκινήτου ενήργησε κάτω από την αγωνία της στιγμής καθώς και ως προς την παράληψή του να ελαττώσει ταχύτητα αμέσως μόλις είδε τα φώτα του αγνώστου αυτοκινήτου να κινούνται προς τα πάνω του. Περαιτέρω, προκύπτουν εύλογα ερωτήματα ως προς τους λόγους που τον οδήγησαν να προβεί σε ελιγμό προς τα δεξιά ως η πορεία του, καθώς και η αποτυχία του να διατηρήσει τον έλεγχο του οχήματός τους το οποίο πλέον ανεξέλεγκτο πλέον τραυμάτισε θανάσιμα τον αποβιώσαντα».

Εξάλλου σύμφωνα με την απόφαση, την οποία διάβασε ο κος. Δημητρίου: «υπάρχει υπόνοια για ευθύνη τρίτων προσώπων για την πρόκληση του δυστυχήματος που οδήγησε στον θάνατό του».

Θυμίζουμε πως η οικογένεια του άτυχου 17χρονου, μέσω ανακοίνωσης, την Πέμπτη (01/06), ζητά την επανεξέταση της υπόθεσης, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και απηύθυνε έκκληση σε όσους γνωρίζουν πραγματικά στοιχεία με αποδείξεις να έρθουν σε επικοινωνία μαζί της. Επιπρόσθετα, η οικογένεια διέψευσε τα περί χρηματισμού, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα ότι «ορισμένα άτομα μέσω κοινωνικής δικτύωσης γράφουν, σχολιάζουν και αναφέρουν δικές τους εικασίες και λόγια του καφενείου, θίγοντας και εκθέτοντας την οικογένεια διαδίδοντας ψευδώς ότι η οικογένεια χρηματίστηκε για να σωπάσει».

Πώς ήρθε στο προσκήνιο το θανατηφόρο

Σάλος είχε ξέσπασε με καταγγελίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και αναφέρονταν σε συγκάλυψη θανατηφόρου τροχαίου που σημειώθηκε στη Λεμεσό το 2012 με θύμα τον 17χρονο Ανδρέα Λοΐζου.

Οι αναρτήσεις είχαν φωτογραφίσει γνωστά πρόσωπα ενώ είχαν εστιάσει σε δελτίο τύπου της Αστυνομίας, για το θανατηφόρο δυστύχημα, το οποίο δεν είναι αναρτημένο στην επίσημη σελίδα των Αρχών.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις τότε μαρτυρίες «άγνωστη γυναίκα» ενέχεται στο δυστύχημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X