ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θα μας πάρει και... θα μας σηκώσει με συνοδεία βροχών και καταιγίδων (Live Εικόνα)

Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Πέμπτη - Πόσο θα διαρκέσει

Ασθενής ψηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή, ενώ το απόγευμα και το βράδυ της Πέμπτης αναμένεται χαμηλή πίεση.

Όπως ανέφερε στο 24news ο Μετεωρολογικός Λειτουργός, Παναγιώτης Μούσκος, το νέο κύμα κακοκαιρίας θα κάνει ένα μικρό πέρασμα από την Κύπρο το βράδυ της Πέμπτης και θα εξασθενήσει την Παρασκευή. Αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας,βροχές, καταιγίδες και ισχυροί ανέμοι.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Το βράδυ της Τετάρτης ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κατά τόπους συννεφιασμένος, κυρίως στα παράλια και τα ορεινά. Τοπικά πιθανό να σημειωθούν ελαφρές βροχές, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, ή και παροδική ελαφρά χιονόπτωση, στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχριμέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά αργότερα, στα προσήνεμα παράλια, μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια και λίγο ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Πέμπτη, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά. Το πρωί αναμένονται μεμονωμένες βροχές, αλλά το απόγευμα τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέφτει χιόνι ή χιονόνερο, κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, αρχικά ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέτριοι και τοπικά, στα παράλια, ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Το απόγευμα, τοπικά στα νότια, θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά το απόγευμα, στα προσήνεμα, ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. 

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα χιονίζει κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα παράλια και ορεινά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, αλλά σταδιακά, στα προσήνεμα, θα καταστεί κυματώδης.

Την Παρασκευή ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, αλλά νωρίς το πρωί πιθανό να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή, στα ανατολικά. Το Σάββατο και την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Παρασκευή, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, για να παραμείνει στα ίδια επίπεδα την Κυριακή.

Δείτε live εικόνα:

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X