ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θα μας κάψει! Μέχρι και τους 42 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα

Αναλυτικά ο καιρός

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στους 42 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 33 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από τις 11 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου.

Αναλυτικά ο καιρός 

Εποχική χαµηλή πίεση και σχετικά θερµή αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο από το µεσηµέρι και µετά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς 3 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα προσήνεµα παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 42 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 33 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά πιθανό να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν αργότερα, βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο από το µεσηµέρι και µετά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά.

Η θερµοκρασία την Κυριακή δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, παραµένοντας αισθητά πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ τη ∆ευτέρα και την Τρίτη αναµένεται σταδιακά µικρή πτώση.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση