ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Τεράστιες ανάγκες για αίμα

Όλες οι λεπτομέρειες

Το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας ευχαριστεί όλους τους αιμοδότες που με την προσφορά τους έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στην επάρκεια αίματος που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της φετινής καλοκαιρινής περιόδου.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση που αναμεταδίδεται από το ΓΤΠ, η προσφορά αυτή μεταφράζεται σε βελτίωση της ποιότητας της ζωής πολλών ασθενών και σε πολλές περιπτώσεις ήταν καταλυτικής σημασίας για να σωθούν οι ζωές συνανθρώπων μας.

Σημειώνει ότι την εβδομάδα από 19 μέχρι 23 Αυγούστου οι ανάγκες για αίμα είναι τεράστιες και η προσπάθεια για κάλυψη αυτών των αναγκών είναι ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω της απουσίας πολλών σε καλοκαιρινές διακοπές, που, κατ’ επέκταση, προκαλεί τη μείωση στη ροή αιμοδοτών.

"Ως εκ τούτου, και με στόχο να συνεχίσουμε την προσφορά μας προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, απευθύνουμε κάλεσμα σε τακτικούς και νέους αιμοδότες να προσέλθουν για αιμοδοσία" αναφέρεται.

Για καλύτερη εξυπηρέτηση των αιμοδοτών, το ωράριο λειτουργίας των σταθμών αιμοδοσίας παγκύπρια θα διαμορφωθεί ως ακολούθως:
Λευκωσία: Σταθμός Αιμοδοσίας, Κέντρο Υγείας Έγκωμης
Δευτέρα - Παρασκευή: 7.30 π.μ. – 8 μ.μ.
Λεμεσός: Σταθμός Αιμοδοσίας, Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή: 7.30 π.μ. – 2 μ.μ.
Τρίτη, Τετάρτη: 7.30 π.μ. – 8 μ.μ.
Λάρνακα: Σταθμός Αιμοδοσίας, Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας
Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή: 7.30 π.μ. – 2 μ.μ.
Τρίτη, Τετάρτη: 7.30 π.μ. – 8 μ.μ.
Πάφος: Σταθμός Αιμοδοσίας, Γενικό Νοσοκομείο Πάφου
Δευτέρα: 7.30π.μ. – 8 μ.μ.
Τρίτη - Παρασκευή: 7.30 π.μ. – 2 μ.μ.
Αμμόχωστος: Σταθμός Αιμοδοσίας, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου
Δευτέρα - Παρασκευή: 7.30 π.μ. – 2 μ.μ.

Παράλληλα, το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου, διοργανώνει τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019, στις 8.30 μ.μ., στην Τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου, συναυλία με την Έλενα Παπαρίζου, αφιερωμένη στην εθελοντική αιμοδοσία. Η είσοδος στη συναυλία θα είναι ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Ανάγκη  |  Αίμα  | 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X