ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέλος το curfew - Η επιστροφή των νυχτερινών κέντρων

Τι ισχύει από σήμερα

Τερματίζεται από σήμερα η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών σε συγκεκριμένες ώρες, ενώ επαναλειτουργούν, έπειτα από 15 μήνες, τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, στη βάση υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Οι αλλαγές αυτές είναι συνέχεια των αποφάσεων που ανακοινώθηκαν στις 27 Μαΐου 2021 και οι οποίες έχουν ρυθμιστεί με διάταγμα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, τερματίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ κατά συνέπεια καταργείται και η χρήση του Εντύπου Α, για τη διακίνηση εργαζομένων.

Επίσης, από σήμερα θα επιτρέπεται η διεξαγωγή γευμάτων/δείπνων κοινωνικών εκδηλώσεων (π.χ. γάμοι, βαφτίσεις, αποφοιτήσεις, κοκ) σε υποστατικά εστίασης ή ξενοδοχειακές μονάδες ή άλλες αίθουσες εκδηλώσεων στη βάση του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα, θα επιτρέπονται 250 άτομα σε εσωτερικό χώρο για γεύμα/δείπνο, είτε 350 άτομα σε εξωτερικό χώρο για γεύμα/δείπνο και 250 άτομα ανά πάσα στιγμή για δεξίωση/cocktail party σε εξωτερικό χώρο, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση είναι η προσκόμιση SafePass.

Σε περιπτώσεις διεξαγωγής γευμάτων/δείπνων γάμων και βαφτίσεων σε οικίες, θα πρέπει να προσκομίζεται αποδεικτικό στοιχείο διενέργειας γάμου/βάφτισης (π.χ. πρόσκληση), όπως επίσης και τα διαθέσιμα τετραγωνικά της οικίας, έτσι ώστε να καθοριστεί ο μέγιστος αριθμός παρευρισκόμενων βάσει του σχετικού πρωτοκόλλου. Τα στοιχεία θα πρέπει να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο healthservices@mphs.moh.gov.cy για έγκριση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση είναι η προσκόμιση SafePass.

Επιπλέον, σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο, θα επιτρέπεται η λειτουργία των νυχτερινών κέντρων, χώρων δεξιώσεων, δισκοθηκών, κέντρων διασκέδασης και μουσικοχορευτικών χώρων, στη βάση του σχετικού πρωτοκόλλου.

Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα, ο μέγιστος αριθμός προσώπων ανά τραπέζι είναι τα οκτώ (8) πρόσωπα, θα απαγορεύεται η εξυπηρέτηση κοινού σε μπαρ, ενώ οι χώροι των μπαρ χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από τους εργαζόμενους για την Παρασκευή φαγητών ή ποτών.

Στο μεταξύ, εντός των εσωτερικών χώρων είναι απαραίτητη η προσκόμιση SafePass.

Επίσης, καταργείται ο περιορισμός του ορίου φυσικής παρουσίας των εργαζόμενων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, καθώς και στα Τμήματα/Υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Επιπλέον, εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση για διενέργεια σε εβδομαδιαία βάση rapid test στο 50% των εργαζόμενων που δεν έχουν λάβει τουλάχιστον την 1η δόση του αδειοδοτημένου εμβολίου και έχουν παρέλθει 3 εβδομάδες από τον εμβολιασμό.

Για παράδειγμα, εάν σε μια επιχείρηση εργοδοτούνται 50 άτομα και τα 28 εξ αυτών έχουν εμβολιαστεί, η υποχρέωση για εβδομαδιαίο έλεγχο αφορά στα άλλα 22 άτομα (11+11).

Επιπρόσθετα, θα επιτρέπεται η διενέργεια λαϊκών πανηγυριών στους παρακείμενους χώρους θρησκευτικής λατρείας, καθώς και η πρόσβαση όλων των προσώπων σε κολυμβητήρια, τηρουμένων των κατευθυντήριων οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X