ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Teddy Sagi - Αυτός είναι ο μεγιστάνας που επενδύει στην Κύπρο

Η προσωπική αξία του επιχειρηματία είναι 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια

Το 2019 το Forbes τον κατέταξε στην θέση 546 των δισεκατομμυριούχων το 2019 και το 2017 στην 69η του πλουσιότερου άντρα στον τομέα της τεχνολογίας. Με προσωπική αξία τα 4,1 δισ. δολάρια, βρίσκεται επίσης στην λίστα των πλουσιότερων στο Ισραήλ.

Ο λόγος για τον 48χρονο επιχειρηματία Teddy Sagi, ο επιχειρηματίας, που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή του δεύτερου ψηλότερου πύργου στη Λευκωσία. Μάλιστα έχει επιλέξει την Κύπρο και την Λευκωσία όχι μόνο για επενδύσεις αλλά και για την προσωπική στέγη του ιδίου και της πολυμελούς οικογένειας του. Έχει επίσης κατοικία σε Λονδίνο, Τελ Αβίβ και Βερολίνο. Τα τελευταία χρόνια απέκτησε κυπριακή υπηκοότητα.

Η προσωπική αξία του επιχειρηματία είναι 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια

 

Who is who

Το όνομα του Teddy Sagi φιγουράρει σε διεθνή μέσα και στην λίστα το κυρίως δε για την δημιουργία της Playtech, κολοσσού στον τομέα της λογισμικού και τεχνολογίας το 1999. H εταιρεία έχει πωλήσεις πέραν των 700 εκατομμυρίων δολαρίων, και διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Το 2016 ο επιχειρηματίας, αποφάσισε να πωλήσει μερίδιο ύψους 12% της εταιρείας για το ποσό των 400 εκατομμυρίων δολαρίων, Μέχρι τον Νοέμβριο του 2018 πώλησε ολόκληρη την εταιρεία. Είχε αναλάβει επίσης την διοίκηση τριών εταιρειών στο Λονδίνο. Την Market Tech (πλέον Labtech London), και την SafeCharge International Group την οποία ίδρυσε το 2006 με τον David Avgi. Το 2019 η εταιρεία πωλήθηκε για το ποσό των 889 εκατομμυρίων δολαρίων στην καναδική εταιρεία Nuvei. Από την εξαγορά ο κ. Sagi, έλαβε περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια. Έχει επίσης την εταιρεία ασφάλειας κυβερνοχώρου Kape, ενώ διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων στο Λονδίνο, συμπεριλαμβανομένης της τουριστικής περιοχής Camden Market. Οι υπόλοιπες του επενδύσεις του περιλαμβάνουν τους χώρους εργασίας και τις νέες τεχνολογίες.

 
 
 
 

Τι κάνει στην Κύπρο

Την τελευταία περίοδο ο Ισραηλινός επιχειρηματίας έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην Κύπρο και στην ανέγερση του δεύτερου ψηλότερου κτηρίου (μετά το 360) στην Λευκωσία. Πρόκειται για κτήριο 90 μέτρων, και 22 ορόφων, στην οδό Φώτη Πίττα το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2020 και αναμένεται να αξιοποιήσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ισραηλινού μεγιστάνα. Πρόκειται για επένδυση 25 εκατομμυρίων ευρώ ενώ μαζί με τον εξοπλισμό του κτηρίου το κόστος αναμένεται να διπλασιαστεί.

 

Το Labs Tower του Teddy Sagi στην Λευκωσία, θα είναι το δεύτερο ψηλότερο κτήριο της πρωτεύουσας

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X