ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Κύπρο

Η σχετική ανακοίνωση

24news team

Νέα σεισμική δόνηση 5.1 ρίχτερ, σημειώθηκε γύρω στις 23:00 το βράδυ της Τετάρτης 2/2 στην Κύπρο. 

Σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, ο σεισμός σημειώθηκε 53 χιλιόμετρα δυτικά της Πάφου.


 «Η μετασεισμική δραστηριότητα στην Κύπρο μπορεί να διαρκέσει για 2-3 μήνες»


 Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Ο σεισμός έγινε αισθητός στην επαρχία Πάφου, ελαφρά αισθητός στις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας».

Η ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2022 και τοπική ώρα 23:04 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος σεισμός μεγέθους M=5.1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, 53 χιλιόμετρα δυτικά -βορειοδυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 24 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην επαρχία Πάφου, ελαφρά αισθητός στις επαρχίες Λεμεσού και Λευκωσίας και αντιληπτός στην ανατολική Κύπρο και στα νότια παράλια της Τουρκίας. Αξιολογείται ως μετασεισμός του ισχυρού σεισμού μεγέθους σεισμικής ροπής Μw=6.5 της 11ης Ιανουαρίου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.gsd-seismology.org.cy/en/origins/80083/event

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy και http://www.moa.gov.cy/gsd και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

Κεϊκ μπισκότου vegan

Κεϊκ μπισκότου vegan

Και όμως, μόνο με λίγα απλά υλικά και χωρίς μίξερ φτιάχνουμε ένα πεντανόστιμο κέικ!
Gastronomos
 |  ΚΟΙΝΩΝΙΑ
X