ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ταρακουνήθηκε η Κύπρος από σεισμό

Μεγέθους 5.1 ρίχτερ

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 4:27μ.μ. καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους M=5.0 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο κοντά στο Δασάκι Άχνας, 18 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λάρνακας και εστιακό βάθος 55 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους του. Έγινε έντονα αισθητός στην επικεντρική περιοχή, στην επαρχία Λάρνακας, Αμμοχώστου, Λευκωσίας και Λεμεσού, και ελαφρά αισθητός στην επαρχία Πάφου. Έγινε, επίσης, αντιληπτός στη Συρία, Λίβανο, Ισραήλ και Τουρκία.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ.) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy και http://www.moa.gov.cy/gsd και στον λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.

Διακόπηκε η συνεδρεία της Βουλής 

Η σεισμική δόνηση ταρακούνησε αρκετές περιοχές της Κύπρου ενώ διακόπηκε και η συνεδρία της Βουλής  για ψήφιση του προυπολογισμού.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός ήταν μεγέθους 5.1 ρίχτερ, με το εστιακό του βάθος να βρίσκεται στα 60 χιλιόμετρα.

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττή αναφέρει «η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου δεν έλαβε οποιαδήποτε κλήση μέχρι αυτή τη στιγμή που να αφορά το σεισμό».

Όπως μας αναφέρθηκε και από πλευράς Αστυνομίας  δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή καταστροφές σε περιουσίες 

 Aρχικά το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,4 ρίχτερ.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X