ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Tα μέτρα που θα ισχύουν στα κατεχόμενα από 8 μέχρι 15 Μαρτίου

Τα εστιατόρια θα ανοίξουν στις 10 Μαρτίου και θα μπορούν να εξυπηρετούν πελάτες μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ερσάν Σανέρ ανακοίνωσε τα μέτρα κατά του κορωνοϊού που θα ισχύουν στα κατεχόμενα από 8 μέχρι 15 Μαρτίου.

Όπως είπε, δεν θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές παρά μόνο από τις 21:00 μέχρι τις 5:00. Τα Σαββατοκύριακα θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 την Παρασκευή μέχρι τις 5:00 την Δευτέρα και οι έξοδοι θα επιτρέπονται μόνο για επείγουσες και απαραίτητες ανάγκες όπως είναι σήμερα. Τα Σάββατα θα λειτουργούν μόνο οι υπεραγορές, οι φούρνοι, τα κρεοπωλεία, τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία, ενώ την Κυριακή θα λειτουργούν μόνο τα φαρμακεία και οι φούρνοι.

Τα εστιατόρια θα ανοίξουν στις 10 Μαρτίου και θα μπορούν να εξυπηρετούν πελάτες μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Οι κάτοικοι της κατεχόμενης Λευκωσίας και Κερύνειας δεν θα μπορούν να μετακινούνται προς τις επίσης κατεχόμενες Λεύκα, Μόρφου, Τρίκωμο και Αμμόχωστο, αν δεν είναι απαραίτητο, και θα μπορούν να το κάνουν μόνο μετά από ειδική άδεια, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στις τέσσερις αυτές περιοχές.

Αποφασίστηκε επίσης να αρχίσουν οι ατομικές και εξωτερικές αθλητικές δραστηριότητες που δεν περιλαμβάνουν επαφή.

Οι οδηγοί ταξί θα μπορούν να μετακινούνται με ειδική άδεια και αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών προς τις ελεύθερες περιοχές, ώστε να μεταφέρουν επιβάτες στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση