ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα δολοφονικά χέρια του Μεταξά στιγμάτισαν το 2019

Ο πρώτος serial killer της Κύπρου

Δημήτρης Λουκά

Αναμφίβολα το σοβαρό έγκλημα στην Κύπρο δεν απουσιάζει. Αυτό που δεν περίμενε κανείς, είναι το νησί να αποκτήσει τον δικό του serial killer.

Η λίστα των θυμάτων του επτά. Πέντε γυναίκες και δύο ανήλικα κοριτσάκια. Ποιος μπορεί να το πιστέψει; Ποιος μπορεί να το ξεχάσει;

Ο 35χρονος, Νίκος Μεταξάς, γράφει την δική του εγκληματική και συνάμα φρικιαστική ιστορία.

Ένας αδίστακτος δολοφόνος, σκοτώνει με τα χέρια του γυναίκες και ανήλικα παιδιά, αβοήθητες «πνίγονται» στα δολοφονικά χέρια του 35χρονου.


Συγκλονίστηκες και εσύ: Τα πιο στυγερά εγκλήματα της 10ετίας (pics)


Ο τρόπος που έφερε το θάνατο στα θύματά του προκαλεί εντύπωση. Απλός και αποτελεσματικός. Χωρίς να χρειάζεται να εξαφανίσει ίχνη αίματος, ενώ πολλοί άλλοι δράστες σκοτώνουν τα θύματά τους, είτε με όπλο, είτε με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο. Το «όπλο» του 35χρονου κατά συρροήν δολοφόνου ήταν τα ίδια του τα χέρια με τα οποία αφαίρεσε την ζωή των επτά θυμάτων του.

Τις έπιανε από το λαιμό και τις έσφιγγε μέχρι αυτές να πέσουν νεκρές. Εύκολα και χωρίς να χρειάζεται να «κουραστεί» ο Μεταξάς για να κρύψει δολοφονικά όπλα. Τεκμήριο ήταν ο ίδιος, τα ίδια του τα χέρια...

Έτσι σκότωνε τα θύματά του

Λίβια Μπουνέα και Έλενα - Νατάλια Μπουνέα

«Την έπιασα από τον λαιμό, την έβαλα από κάτω μου και έσφιγγα. Έσφιγγα μέχρι που πόνεσα τα δάκτυλα μου και έσφιγγα ακόμη παραπάνω. Πέρασαν λεπτά δεν ξέρω πόσα. Την είδα επιτέλους νεκρή και μόνο εκείνη την ώρα λειτούργησε ξανά το μυαλό», ανέφερε ο 35χρονος στους ανακριτές για την Λιβία.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, τα οποία σχετίζονται με την αιτία θανάτου, η σορός της Livias, ήταν σε προχωρημένη σήψη και σαπωνοποίηση. Διαπιστώθηκαν: Περιοχές εκχυμωτικού τύπου αλλοιώσεων στην έσω επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής στη δεξιά μετωπιαία χώρα καθώς και στο περιόστεο του κρανίου στη μετωπιαία και δεξιά βρεγματική χώρα. Περιοχή εκχυμωτικού τύπου αλλοιώσεων στον δεξιό κροταφικό μυ.

 

Εκτεταμένες περιοχές εκχυμωτικού τύπου αλλοιώσεων στους μύες της δεξιάς πλάγιας τραχηλικής χώρας συμπεριλαμβανομένου και του στερνοκλειδομαστοειδούς μυός με επέκταση των αλλοιώσεων προς τα πίσω. Eκτεταμένη εκχυμωτικού τύπου αλλοίωση με ενδο-αυλική θρόμβωση της δεξιάς καρωτίδας. Περιοχή εκχυμωτικού τύπου αλλοίωσης του περιόστεου της αριστερής ωμοπλάτης. Εκτεταμένες εκχυμωτικού τύπου αλλοιώσεις των μαλακών μορίων (συμπεριλαμβανομένων και των μεσοπλεύριων μυών) του δεξιού θωρακικού τοιχώματος. Αιτία θανάτου: Βαριές κακώσεις περιοχής τραχήλου (λαιμού).

Όσον αφορά την Έλενα - Ναταλία ο Μεταξάς την σκότωσε όπως την μητέρα της Λιβία. Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, τα οποία σχετίζονται με την αιτία θανάτου, η σορός της Elena Natalia, ήταν σε προχωρημένη σήψη και κατά τόπους σε σαπωνοποίηση. Διαπιστώθηκαν:

Η σορός ήταν σε εμβρυική στάση εντός της ταξιδιωτικής βαλίτσας. Ντυμένη μόνο με μακρυμάνικη μπλούζα και με το κεφάλι καλυμμένο πλήρως από πλαστική σακούλα μαύρου χρώματος. Επιπλέον πλαστική σακούλα σχηματίζουσα κόμπο γύρω από τον δεξιό καρπό. Πιθανό κάταγμα λαρυγγικού χόνδρου. Αιτία θανάτου: Βαριές κακώσεις περιοχής τραχήλου (λαιμού).

Marry Rose – Sierra

Για το θάνατο και το πώς σκότωσε την Rose, ο καταδικασθείς ανέφερε: «Άρπαξα την Rose από τον λαιμό και την έριξα κάτω. Έκατσα πάνω της και την έπνιξα με τα χέρια μου».

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα η Marry έφερε, κατάγματα δεξιάς ωμοπλάτης, εκχυμώσεις εν τω βάθει μυών οπίσθιας τραχηλικής χώρας (λαιμός) στο ύψος του 1ου και 2ου αυχενικού σπονδύλου, Αιμορραγικές εκχυμώσεις και εν τω βάθει κακώσεις (κατάγματα) των αρθρικών επιφανειών ανάμεσα στον 1ο και 2ο αυχενικό σπόνδυλο και ανάμεσα στον 5ο και 6ο αυχενικό σπόνδυλο. Αιτία θανάτου: Βαριές κακώσεις περιοχής τραχήλου (λαιμού)/αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης.

Η ανήλικη κόρη της Marry, σκοτώθηκε από τα ίδια χέρια που σκότωσαν την μητέρα της. «Την κράτησα από τα πλάγια του λαιμού όπως έκανα ξανά, ξέροντας ότι θα σταματούσε το αίμα στον εγκέφαλο και θα φύγει χωρίς βάσανο», είπε στους ανακριτές ο πρώην αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, τα οποία σχετίζονται με την αιτία θανάτου, η σορός της Sierra, ήταν σε προχωρημένη σήψη και σαπωνοποίηση. Βρισκόταν σε εμβρυική θέση, ενδεδυμένη μόνο με μία κοντομάνικη μπλούζα. Διαπιστώθηκε ότι έφερε: Εκτεταμένο κάταγμα λαρυγγικού χόνδρου-πιο έντονες αλλοιώσεις στη δεξιά επιφάνεια. Κάταγμα αμφότερων των κεράτων του υοειδούς οστού. Αιτία θανάτου: Βαριές κακώσεις περιοχής τραχήλου (λαιμού).

Maricar Valdez Arquiola

Ο κατά συρροήν δολοφόνος έπιασε με τα δύο του χέρια το λαιμό της Maricar και την έσφιγγε όσο αυτή ήταν από κάτω του. Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, τα οποία σχετίζονται με την αιτία θανάτου, η σορός της Maricar, ήταν σε προχωρημένη σήψη και σαπωνοποίηση. Διαπιστώθηκε ότι έφερε: Εκχυμώσεις του δεξιού στερνοκλειδομαστοειδούς, και δεξιού στερνο-υοειδούς μυός, Κάκωση κρικοειδούς χόνδρου και τραχείας (αμέσως κάτω από τον κρικοειδή χόνδρο), με εμφανή γραμμή κατάγματος στη δεξιά επιφάνεια του κρικοειδούς χόνδρου. Κάταγμα δεξιού κέρατος υοειδούς οστού Εκχυμώσεις κάτω επιφάνειας βάσης γλώσσας. Αιτία θανάτου: Βαριές κακώσεις περιοχή τραχήλου (λαιμού).

Ashmita Khadka Bista

Κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ο Νίκος Μεταξάς, βιντεογραφούσε την πράξη. Η Ashmita το αντιλήφθηκε και του έφτυσε. Μετά το φτύσιμο, ο 35χρονος νευρίασε και την έπιασε από τον λαιμό και την έσφιγγε μέχρι να ξεψυχήσει. Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, τα οποία σχετίζονται με την αιτία θανάτου, η σορός της Ashmita, ήταν σε προχωρημένη σήψη / σκελετοποίηση. Διαπιστώθηκε ότι έφερε: Εμπιεστικό κάταγμα (depressed fracture) δεξιάς κροταφικής χώρας με επέκταση προς τη βάση του κρανίου και τον πρόσθιο κρανιακό βόθρο, αριστερά της μέσης γραμμής. Αιτία θανάτου: Βαριά Κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Arian Palanas Lozano

Με τον ίδιο τρόπο σκότωσε και την Arian. Την άρπαξε με τα δύο του χέρια και την κρατούσε δυνατά μέχρι να σταματήσει να κουνιέται. «Ήμουν που πάνω της και την έβλεπα την ώρα που την έπνιγα». Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, τα οποία σχετίζονται με την αιτία θανάτου, η σορός της Αrian, ήταν σε προχωρημένη σήψη και σαπωνοποίηση. Διαπιστώθηκε ότι έφερε: Αποσπαστικές κακώσεις (κατάγματα) των αρθρικών επιφανειών ανάμεσα στον 1ο και 2ο αυχενικό σπόνδυλο και ανάμεσα στον 4ο και 5ο αυχενικό σπόνδυλο. Αιτία θανάτου: Βαριές κακώσεις στην περιοχή τραχήλου (λαιμού)/αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δημήτρης Λουκά

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X