ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συνεχίζουν να ψάχνουν τον ναυτικό που αγνοείται

Αγνοείται από το μεσημέρι της Τρίτης νοτίως του Ακρωτηρίου Κάβο Γάτα

Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, για εντοπισμό ναυτικού που αγνοείται από το μεσημέρι της Τρίτης νοτίως του Ακρωτηρίου Κάβο Γάτα.

Σε δελτίο Τύπου του ΚΣΕΔ αναφέρεται ότι «οι επιχειρήσεις έρευνας προς εντοπισμού του ναυτικού διακόπηκαν με το τελευταίο φως χθες, χωρίς δυστυχώς να έχει εντοπιστεί οτιδήποτε σχετικό με το αγνοούμενο πρόσωπο».

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 11.35 χθες Τετάρτη 21 Απριλίου «το ΚΣΕΔ έλαβε πληροφορία από το Κέντρο Ελέγχου Κινήσεων του λιμένα Λεμεσού, που αφορούσε σε αγνοούμενο ναυτικό, μέλος πληρώματος κρουαζιερόπλοιου, το οποίο έπλεε εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης (Ε-Δ) της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ύστερα από επικοινωνία με τον καπετάνιο του πλοίου διαπιστώθηκε ότι «το αγνοούμενο άτομο, θεάθηκε για τελευταία φορά το βράδυ της 20ης Απριλίου και ενώ το πλοίο βρισκόταν 20 ναυτικά μίλια νοτίως του Κάβο Γάτα. Το ΚΣΕΔ ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας στην περιοχή πτητικά μέσα Ε-Δ της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας για εκτέλεση επιχειρήσεων έρευνας προς εντοπισμό του αγνοούμενου ατόμου».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου στην επιχείρηση προς εντοπισμό του ναυτικού συμμετείχαν «ένα ελικόπτερο της 460 Μοίρας Ε-Δ της Διοίκησης Αεροπορίας του ΓΕΕΦ και ένα ελικόπτερο της Μοίρας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, με εξειδικευμένους νοσηλευτές της Ομάδας Αεροδιακομιδών της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X