ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συλλήψεις διακινητών - Την Τετάρτη η απόφαση για προσωποκράτηση των δέκα

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν

ΚΥΠΕ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου θα ανακοινώσει την Τετάρτη στις 11:00 το πρωί την απόφαση του στο αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διαταγμάτων κράτησης, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων δέκα προσώπων αραβικής καταγωγής που, σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρεται να έχουν συστήσει εγκληματική οργάνωση για την μεταφορά αλλοδαπών στην Κύπρο έναντι αμοιβής.

Στην σημερινή δικάσιμο η Αστυνομία αιτήθηκε την οκταήμερη προσωποκράτηση των δέκα ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης των δέκα υπόπτων - για 1, 2, 5, 6, 7 ο δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, για τον 3 ο Ηλίας Σατολιάς, για τον 4 η Γιώτα Σιαηλή, για τους 8, 10 η Γεωργία Παπασάββα και για 9 ο Χρήστος Δημητρίου - αγόρευσαν προκειμένου να αποφασίσει το Δικαστήριο αν πληρούνται τα κριτήρια και να εκδοθεί το διάταγμα προσωποκράτησης. Στις αγορεύσεις τους οι δικηγόροι υπεράσπισης ανέφεραν πως δεν πληρούται το κριτήριο και πως δεν έχει αναφερθεί οποιοδήποτε διαπραχθέν αδίκημα εναντίον των δέκα υπόπτων.

Η Αστυνομία προχώρησε τη Δευτέρα στις συλλήψεις των 10 ατόμων, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, που στήθηκε μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, προς την Κύπρο.

Τα δέκα πρόσωπα παρουσιάστηκαν χτες Δευτέρα και σήμερα Τρίτη εΤνώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης τους. Στις δύο ημέρες η Κατηγορούσα Αρχή παρουσίασε τα γεγονότα ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης των δέκα προχώρησαν σε αγορεύσεις.

Σύμφωνα με τις εξετάσεις της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες φέρονται να συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που ασχολείται με την παράνομη διακίνηση μεταναστών. Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι και σήμερα στην Κυπριακή Δημοκρατία και αφορούν, μεταξύ άλλων, αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ενήλικων προσώπων και αδικήματα κατά παράβαση του Νόμου περί Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση