ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συγκινητική η δράση του «Ένα όνειρο, μια ευχή» - Οικονομική στήριξη σε οικογένειες

«Αυτές τις δύσκολες στιγμές και συνθήκες που βιώνουμε όλοι, εξαιτίας της απειλητικής εξάπλωσης νέου κορωνοϊού (COVID-19) ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις ‘Ένα Όνειρο Μια Ευχή’ δεν έχει στη σκέψη και την έγνοια του μόνο τα παιδιά που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου και τις οικογένειές τους, αλλά ολόκληρο τον κυπριακό λαό».

Αυτό αναφέρει ο Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» σε συνοδευτικό σημείωμα το οποίο θα φθάσει σε 1.000 οικογένειες, μαζί με ένα κουπόνι αξίας 50 ευρώ έκαστο, για αγορά προϊόντων από τις υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, συνολικής αξίας 50.000 ευρώ. Τα κουπόνια θα διανεμηθούν μέσω του γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Η προσφορά του Συνδέσμου δίδεται «ως ελάχιστη εκτίμηση για τη διαχρονική στήριξη του κυπριακού λαού προς το εθελοντικό - φιλανθρωπικό έργο του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή».

Τα κουπόνια παραδόθηκαν σήμερα από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» Γιώργο Πενηνταέξ στον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, ο οποίος με τη σειρά του τα παρέδωσε στον Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννη Γιαννάκη.

Ο κ. Νουρής εξήρε την πρωτοβουλία των εθελοντών του Συνδέσμου, τόσο για το φιλανθρωπικό έργο προς βοήθεια και ανακούφιση των παιδιών με καρκίνο όσο και το ότι σκέφτονται και βοηθούν και το ευρύτερο κοινό που έχει ανάγκη αυτήν τη δύσκολη περίοδο.

Ο κ. Πενηνταέξ ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο Σύνδεσμος έχει αρχίσει την παράδοση οικονομικών βοηθειών, συνολικού ύψους 75.000 ευρώ σε οικογένειες καρκινοπαθών παιδιών και νέων, που έχουν ανάγκη αυτή την περίοδο.

Την περασμένη εβδομάδα ο Σύνδεσμος παρέδωσε επιταγή ύψους 90.000 στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο για κάλυψη των ετήσιων εξόδων ενός δωματίου ασθενούς στην Αροδαφνούσα.

Με την οικονομική στήριξη ύψους 210.000 ευρώ ο Σύνδεσμος χρηματοδοτεί τη δημιουργία νέου χειρουργείου στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ώστε να δίδεται προτεραιότητα στις εγχειρήσεις / επεμβάσεις στα παιδιά με καρκίνο, για να μην αναμένουν στη μακρά σειρά για να εγχειρίζονται.

Ο Σύνδεσμος ανακαίνισε με νέο εξοπλισμό και την Εντατική Μονάδα Παίδων στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Το κονδύλι ανήλθε στις 45.000 ευρώ.

Πέραν των πιο πάνω μέχρι τώρα ο Σύνδεσμος ενίσχυσε οικονομικά το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα με το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Για τις ανάγκες των παιδιών και νέων με καρκίνο και των οικογενειών τους ο Σύνδεσμος «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» έχει προσφέρει πέραν των 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Και όλα αυτά, όπως ανέφερε ο κ. Πενηνταέξ, χάρις στη βοήθεια και στήριξη των απλών πολιτών, των δωρητών και των χορηγών, καθώς και των εκατοντάδων φιλανθρωπικών εκδηλώσεων που οργανώνουν οι εθελοντές του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X