ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συγκέντρωση γυναικών στην Πάφο υπέρ της υποψηφιότητας Μητροπολίτη Πάφου

«Φλογερός πατριώτης και ιερωμένος»

ΚΥΠΕ

Συγκέντρωση γυναικών πραγματοποιήθηκε στην Πάφο, το βράδυ της Πέμπτης, υπέρ της υποψηφιότητας του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Ομιλήτρια στη συγκέντρωση ήταν η Πρόεδρος Κίνησης Δικαιοσύνης και Ισότητας, Γραμματέας Κίνησης Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Παθόντων και Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Περιουσιών Κατεχομένων, Ελένη Κωστή – Ηλία, η οποία περιέγραψε τον Πάφου Γεώργιο ως θερμό υποστηρικτή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δικαιοσύνης, της ισότητας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας.

Σύμφωνα με την κ. Κωστή, ο Μητροπολίτης Πάφου είναι «φλογερός πατριώτης και ιερωμένος», ότι ξεχωρίζει «για τις αρχές, τις αξίες, τις θέσεις, τη φιλευσπλαχνία και την πίστη του στα θέματα θρησκείας και πατρίδας».

Εκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσφυγή που είχε κάνει ο Μητροπολίτης εναντίον της Τουρκίας στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης και στα γεγονότα του Αγίου Κασσιανού τον Ιούλιο του 1989 και τη συνακόλουθη «σύλληψη» και βιαιοπραγίες σε βάρος του τότε αρχιμανδρίτη και σήμερα Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου από τους Τούρκους, την 12ήμερη απεργία πείνας που έκανε μέχρι να τον αφήσουν, κτυπημένο και ματωμένο.

Η επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, αφού εξέτασε την προσφυγή του, αποφάνθηκε επί της ουσίας της υπόθεσης και δια της υπ‘ αριθμόν 507/3.2.94 απόφασης της και καταδίκασε για πρώτη φορά την Τουρκία για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο.

Η Εκκλησία της Κύπρου, είπε η κ. Κωστή, διαχρονικά ήταν πρωτοστάτης στους αγώνες του Έθνους, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός, ο Αρχιεπίσκοπος Λεόντιος και ο Μακάριος ο Β‘. «Είναι για αυτούς τους λόγους που εκ των πραγμάτων ουσίας, τον θεωρούμε άξιο και ικανό να αναλάβει ως Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας της Κύπρου», συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα, η ομιλήτρια ανέφερε ότι Μητροπολίτης Πάφου διδάχτηκε αρχές και αξίες από μικρή ηλικία μέσα στην οικογένεια του, διηγούμενη περιστατικό που σχετιζόταν με το κρύψιμο όπλων αγωνιστών της ΕΟΚΑ από τον πατέρα του και τις συνακόλουθες διδαχές του προς τον μικρό τότε και μετέπειτα Μητροπολίτη Πάφου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X