ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σχέδιο Εστία - Πότε αναμένονται οι πρώτες αυξήσεις από Ισραήλ

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο αεροδρόμιο Πάφου

ΚΥΠΕ

Εφαρμόζεται το Σχέδιο Εστία της Πολιτικής Άμυνας πιθανόν από αύριο στο αεροδρόμιο Πάφου για την υποδοχή και αρωγή Ευρωπαίων πολιτών από το Ισραήλ, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Παναγιώτη Λιασίδη, προσθέτοντας πως επί αυτού έγινε σύσκεψη σήμερα Τετάρτη στο αεροδρόμιο Πάφου με σκοπό την ενημέρωση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για το Σχέδιο Εστία της Πολιτικής Άμυνας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Λιασίδης ανέφερε πως στην σύσκεψη συμμετείχαν, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, της Πολιτικής Άμυνας, της Πολιτικής Αεροπορίας, της Αστυνομίας, της Hermes, του ΟΚΥπΥ, του Τελωνείου, της Εθνικής Φρουράς και του Ερυθρού Σταυρού.

Η Πολιτική Άμυνα πρόσθεσε, συμμετέχει στο σχέδιο ΕΣΤΙΑ, προσφέροντας διακίνηση, διατροφή και διαμονή των ατόμων που έρχονται από το Ισραήλ.

Επιπρόσθετα συνέχισε, «μόλις τακτοποιηθεί η πτήση τους, δηλαδή η επιστροφή, θα μεταφερθούν στα αεροδρόμια Πάφου ή και Λάρνακας για να είναι έγκαιρα στο χώρο τους και να πάρουν την πτήση τους για να επιστρέψουν στην χώρα τους». Πρόσθεσε ότι όσον αφορά την διαμονή τους, αυτή θα γίνει σε χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου θα προσφερθούν ότι χρειάζεται στα άτομα αυτά μέχρι να αναχωρήσουν από την Κύπρο.

Η πρώτη άφιξη αναμενόταν αρχικά να γίνει απόψε ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Λιασίδης λόγω κάποιου προβλήματος που προέκυψε με το αεροσκάφος αναμένεται η πρώτη πτήση για αύριο στο αεροδρόμιο Πάφου με τους Ευρωπαϊους πολίτες από το Ισραήλ.

Επεσήμανε επίσης πως στις επόμενες ημέρες μετά την αυριανή αναμένεται να καταφθάσουν και άλλες ναυλωμένες πτήσεις με ευρωπαϊους πολίτες που φεύγουν από το Ισραήλ. Σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες από το Ισραήλ προσφέρονται όλες οι εξυπηρετήσεις για σκοπούς σίτισης και διαμονής, κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση