ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στους δρόμους της Κύπρου το θηρίο της Tesla (pic/vid)

Τα χαρακτηριστικά του και οι λόγου που το καθιστούν επικίνδυνο στην Ευρώπη

24news team

Χαμός έχει προκληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με βίντεο και φωτογραφίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες, στα οποία φαίνεται το Tesla Cybertruck να βολτάρει στους δρόμους της Κύπρου και συγκεκριμένα στη Λεμεσό. Όπως ήταν αναμενόμενο, στα σχόλια γίνεται πανικός, καθώς για το συγκεκριμένο μοντέλο της Tesla υπήρξαν αρκετές κριτικές αναφορικά με την ασφάλειά του και αν αυτή συμπίπτει με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βίντεο από το Tesla Cybertruck στον αυτοκινητόδρομο στη Λεμεσό

@yixologos First Tesla Cybertruck In Cyprus #limasol #cyprus #fyp orijinal ses - zera'

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Tesla, το Cybertruck μπορεί να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε συνθήκες με την ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη αερανάρτησή που προσφέρει 305 ΜΜ διαδρομής και 406 ΜΜ κενό, ανάμεσα στο σασί του αυτοκινήτου και το έδαφος. Επίσης, ο σκελετός του οχήματος αποτελείται από ανοξείδωτο χάλυβα χωρίς κάποια βαφή.

Τα τζάμια του αυτοκινήτου προσφέρουν ισχυρή θωράκιση που σύμφωνα με την Tesla μπορεί να αντέξει την κρούση μιας μπάλας του μπέιζμπολ που κινείται με ταχύτητα 112 ΧΛΜ/ΩΡΑ ή σε χαλάζι κατηγορίας 4. Το Cybertruck μπορεί να αντέξει μέχρι και 4.990 KG ρυμούλκισης, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος της καμπίνας δεν χρειάζεται επένδυση, με διαθέσιμο χώρο διαστάσεων 4X8. Στο μπροστινό μέρος του οχήματος υπάρχει περαιτέρω αποθηκευτικός χώρος, όπως επίσης και στην οροφή του οχήματος ένα κρυφό ντουλάπι για εργαλεία.

Με μία και μόνο φόρτιση, το Tesla Cybertruck χαρίζει μέχρι και 547 ΧΛΜ ταξιδιού, ενώ μπορεί να γίνει αυτόματη ανάκτηση εώς και 235 ΧΛΜ με μόλις 15 λεπτά supercharging. Το αγροτικό της Tesla μπορεί να επιταχύνει από 0 - 100 ΧΛΜ/ΩΡΑ σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα. Χάρη στη λειτουργία του Steer by wire και το σύστημα διεύθυνσης με πίσω κίνηση, οι οδηγοί του Cybertruck έχουν την αίσθηση χειρισμού ενός σπορ οχήματος.

Στο εσωτερικό του οχήματος, υπάρχει μια τεράστια οθόνη αφής Infinity 18,5” μπροστά και οθόνη αφής 9,4” στο πίσω μέρος. Όσον αφορά τον ήχο, αυτός είναι δυναμικός επίπεδου στούντιο με 15 ηχεία, συμπεριλαμβανομένων ειδικών subwoofer και κατανεμημένων ενισχυτών.

Το Tesla Cybertuck στην Ευρώπη και οι κανονισμοί

Η κύρια αιτία που καθιστά το Cybertruck επικίνδυνο για το οδικό δίκτυο της Ευρώπης είναι οι αυστηροί κανονισμοί ασφαλείας πεζών που ισχύουν Ε.Ε. Το Cybertruck, με το τεράστιο και άκαμπτο μπροστινό τμήμα του, δεν πληροί αυτούς τους κανονισμούς και θα απαιτούσε σημαντικές τροποποιήσεις για να λάβει άδεια κυκλοφορίας.

Οι κανονισμοί ασφαλείας πεζών στην Ε.Ε έχουν σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να μειώσουν τον κίνδυνο τραυματισμού πεζών σε περίπτωση σύγκρουσης με όχημα. Οι κανονισμοί αυτοί απαιτούν από τα οχήματα να έχουν μπροστινό τμήμα που απορροφά την ενέργεια της σύγκρουσης και να μην προκαλεί σοβαρούς τραυματισμούς στους πεζούς.

Το υλικό του ανοξείδωτου χάλυβα που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του μπροστινού μέρους του Cybertruck είναι πολύ ανθεκτικός και δεν απορροφά εύκολα την ενέργεια της σύγκρουσης. Επιπρόσθετα, η μεγάλη διάσταση του Cybertruck αποτελεί επίσης ένα σημαντικό μειονέκτημα για την ευρωπαϊκή αγορά. Τα pick up δεν είναι τόσο δημοφιλή στην Ευρώπη όσο στην Αμερική και οι περισσότεροι δρόμοι και χώροι στάθμευσης δεν είναι σχεδιασμένοι για οχήματα τέτοιου μεγέθους, ωστόσο μεμονωμένα οχήματα μπορεί να εισαχθούν μέσω παράλληλης εισαγωγής και μεμονωμένης έγκρισης τύπου, κάτι που ίσως ισχύει και στην περίπτωση του οχήματος που κυκλοφορεί στην Κύπρο.

Εικόνα από X / Το Cybertruck παρκαρισμένο σε χώρο στάθευσης στη Λεμεσό

Σχετικά με το κόστος του οχήματος, αυτό διαφέρει αναλόγως του τύπου κατασκευής. Η τιμή στο όχημα με την πίσω κίνηση ανέρχεται στα 60.990 χιλιάδες δολάρια, στο τετρακίνητο τιμή ανέρχεται στα 79.990 χιλιάδες δολάρια, ενώ το Cyberbeast ξεκινά από 99.990 χιλιάδες δολάρια.

Πληροφορίες από Tesla, gocar.gr & digitaltrends.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση