ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία - Υποχωρεί η σκόνη

Πότε αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

24news team

Σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα συνεχίζουν να κυμαίνονται οι θερμοκρασίες, αφού και για σήμερα, Πέμπτη (04/04) ο υδράργυρος δείχνει 31 βαθμούς κελσίου. Τουλάχιστον, η ατμόσφαιρα αναμένεται να καθαρίσει, καθώς το Τμήμα Μετεωρολογίας σημειώνει πως μέχρι το βράδυ η σκόνη που επηρεάζει το νησι μας τις τελευταίες ημέρες αναμένεται να υποχωρήσει. Μάλιστα, για το υπόλοιπο της εβδομάδας αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ το Σάββατο, στο «μενού» θα κάνουν την εμφάνιση τους βροχές και καταιγίδες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, η οποία αποχωρεί σταδιακά απόψε.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αρχικά ενδέχεται να παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις κυρίως σε νοτιοανατολικές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα προσήνεμα μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 24 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 26 στα υπόλοιπα παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα ενδέχεται να παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά, κυρίως στα δυτικά, αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Το Σάββατο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα νοτιοανατολικά. Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά αργότερα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση