ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Στόχος να προχωρούν γρήγορα οι πειθαρχικές διαδικασίες για το αστυνομικό σώμα»

Όσα δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου

ΚΥΠΕ

Στο τέλος της βρίσκεται η διαδικασία εξέτασης για το αν μπορεί και αν πρέπει να γίνει πειθαρχική έρευνα εις βάρος του τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού, όπως ανέφερε σε δηλώσεις της το πρωί της Παρασκευής η Υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου. Η Υπουργός, σε δηλώσεις μετά την επίσκεψή της στο Κρατικό Αρχείο, σημείωσε ότι στόχος είναι να προχωρούν από εδώ και στο εξής με γοργούς ρυθμούς οι πειθαρχικές διαδικασίες για μέλη του αστυνομικού σώματος.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, η Υπουργός εξήγησε ότι ενημερώθηκε από τον Αρχηγό της Αστυνομίας ότι «η έρευνα για το αν μπορεί και αν πρέπει να γίνει πειθαρχική έρευνα προχωρά» και ότι «είμαστε στο τέλος της διαδικασίας και πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα έχουμε στα χέρια μας ως στοιχεία». Εξήγησε ότι από το αποτέλεσμα της έρευνας θα κριθεί το τι θα γίνει μετά. «Αυτή τη στιγμή, δεν έχω κάτι συγκεκριμένο και δεν μπορώ να επέμβω και να μάθω τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «θα ενημερωθούμε ως Υπουργείο Δικαιοσύνης από την Αστυνομία, όταν θα υπάρχει ένα συμπέρασμα».

Σε ερώτηση αναφορικά με τη διάρκεια των διαδικασιών για πειθαρχικές έρευνες, είπε ότι οι διαδικασίες πρέπει να γίνονται μέσα σε χρονικά διαστήματα που να μην αφήνουν σκιές στους πολίτες. «Είναι πολύ σημαντικό, το έχει πει και ο Πρόεδρος, το έχω πει και εγώ στο αστυνομικό σώμα», σημείωσε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι από τώρα και στο εξής, αν και εφόσον υπάρξουν πειθαρχικές διαδικασίες θα γίνονται με γοργούς ρυθμούς και θα είναι αποτελεσματικές, ενώ ευχήθηκε να μην υπάρχουν στο μέλλον πειθαρχικές διαδικασίες ενάντια σε μέλη του αστυνομικού σώματος.

«Έχουμε ενημερωθεί από τον Αρχηγό για όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούν, έχει γίνει μία πρώτη συζήτηση και αυτό που έχω πει και στον ίδιο τον Αρχηγό και σε όλο το αστυνομικό σώμα, είναι ότι αν χρειάζεται αναθεώρηση των διαδικασιών, αυτό θα το κάνουμε», κατέληξε η κ. Κουκκίδη-Προκοπίου.

Υποσχέθηκε να δυναμώσει την ομάδα του Κρατικού Αρχείου η Υπουργός

Όσον αφορά την επίσκεψη στο Κρατικό Αρχείο, η Υπουργός δήλωσε ικανοποιημένη. «Ως ιστορικός, βρίσκω ιδιαίτερα σημαντικό να φυλάσσουμε με τόση επιμέλεια, όση έχω δει σήμερα, την ιστορία του τόπου μας» είπε, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό οι ερευνητές και ερευνήτριες να έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους αρχεία και έγγραφα.

Δήλωσε, επίσης, εντυπωσιασμένη από τη δουλειά που γίνεται στο Κρατικό Αρχείο και από τον ζήλο και την αγάπη που επιδεικνύουν οι υπάλληλοι του Κρατικού Αρχείου για το έργο του. «Αυτό που μπορώ να πως με σιγουριά είναι ότι υπόσχομαι να κάνω το καλύτερο δυνατό για να δυναμώσουμε την ομάδα του Κρατικού Αρχείου και να φυλάξουμε αυτά τα έγγραφα ως κόρη οφθαλμού», είπε η Υπουργός.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση