ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στον... πάγο οι έρευνες για Περικλέους

Δεν λέει τίποτα ο ύποπτος

24news team

«Πάγωσαν» οι έρευνες σε σχέση με τον εντοπισμό της σορού του 31χρονου Άγγελου Περικλέους, ο οποίος σύμφωνα με τις μαρτυρίες δολοφονήθηκε από τον 24χρονο χάκερ που θεωρείται ο νούμερο ένα ύποπτος της υπόθεσης.

Όπως ενημερωθήκαμε από αρμόδια πηγή, οι έρευνες τερματίστηκαν προσωρινά γιατί δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένες περιοχές – σημεία, στα οποία ενδεχομένως να βρίσκεται η σορός του Περικλέους.

Θυμίζουμε πως μετά από εκτεταμένες έρευνες τις προηγούμενες ημέρες, εντοπίστηκαν διάφορα τεκμήρια μεταξύ αυτών εργαλεία και κάλυκες πυροβόλου όπλου στις περιοχές Βασιλικού και Μαρί.

Εξάλλου ο βασικός ύποπτος, παρά τις μαρτυρίες που τον «καίνε», εξακολουθεί να μην λέει τίποτα στους ανακριτές της υπόθεσης. Σημειώνεται πως τόσο ο 24χρονος όσο και ο 71χρονος θείος του παραμένουν υπό κράτηση ενώ η 59χρονη μητέρα του χάκερ, αυτή αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους με την δίκη να αρχίζει ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στις 6/6.

«Μην γυρεύετε τον Άγγελο, εν κομματούθκια»

Σύμφωνα με τα όσα είχαν ακουστεί στην δικαστική διαδικασία, ο 24χρονος μετέβη το πρωί της 21ης Απριλίου στην οικία του 71χρονου θείου του λέγοντάς του ότι διέπραξε τον φόνο και ζητώντας του να καταστρέψουν μαζί το όχημα όπως και έγινε.

Οι δύο τους πήγαν με διαφορετικά οχήματα στο πεδίο βολής Παλαιομέτοχου (σ.σ κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν την διαδρομή που είχαν ακολουθήσει προς το πεδίο βολής), ενώ ο χάκερ είχε πάρει μαζί του δύο μπιτόνια τα οποία ο θείος του γέμισε από πρατήριο βενζίνη κατά την διαδρομή.

Αφότου έφτασαν στο πεδίο βολής ο χάκερ, σύμφωνα με τα γεγονότα, πυρπόλησε το όχημα του Περικλέους. Σημειώνεται πως στο σημείο μαζί με τον χάκερ και τον θείο, ήταν και ο 38χρονος (συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος).

Εν συνεχεία ο 24χρονος πήγε στο διαμέρισμα του θείου (σ.σ. στο ίδιο μένει και η μητέρα), έκανε μπάνιο, άλλαξε ρούχα και έφυγε, ενώ μετά επέστρεψε με ένα παγούρι πετρέλαιο και έκανε μπάνιο με αυτό για να φύγει η πυρίτιδα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 71χρονου, ο χάκερ έκαψε τα ρούχα και τα παπούτσια σε περιοχή της Λευκωσίας. Ο 71χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς πού πέταξαν τα κλειδιά του οχήματος που έκαψαν. Εξάλλου ο θείος είπε χαρακτηριστικά: «Μην γυρεύετε τον Άγγελο, εν κομματούθκια» , κατά την μεταφορά του στο Αρχηγείο αστυνομίας.

Γνώριζε ο θείος ότι θα σκότωνε τον Άγγελο - Ήξερε και η μητέρα

Ο θείος, γνώριζε από προηγούμενες μέρες ότι ο χάκερ θα σκότωνε τον Περικλέους, αφού σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε, ο 24χρονος του είπε ότι είχε σκάψει λάκκο. Όπως ακούστηκε στη δικαστική αίθουσα ο χάκερ είπε στο θείο του ότι θα σκότωνε τον Περικλέους γιατί αυτός του έκλεψε λεφτά και ένα ρολόι.

Όσον αφορά την μητέρα, σύμφωνα με μαρτυρία, στις 21/4  και ενώ γνώριζε για την υπόθεση παρείχε βοήθεια στον βασικό ύποπτο και γιο της, παραλαμβάνοντας ρούχα με αίμα, φυλάγοντάς τα και παραδίδοντάς του στην συνέχεια.

Σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή, έδωσε ψευδή κατάθεση ότι στις 20/04 προς 21/04 αυτός κοιμήθηκε στο σπίτι τους στη Λευκωσία.
Η μητέρα φαίνεται να έκρυψε φορητό υπολογιστή, τον οποίο ο γιος της, σύμφωνα με την κατάθεση του θείου, της τον έδωσε λέγοντάς της να τον εξαφανίσει για να μην τον βρει η Αστυνομία.

Σοκάρει η γραπτή κατάθεση του 71χρονου

Ο 71χρονος θείος του χάκερ ανέφερε ότι ο 24χρονος σκότωσε τον Περικλεούς, τον έκοψε κομματάκια και στη συνέχεια τον έθαψε σε λάκκο που έσκαψε τις προηγούμενες μέρες, ενώ ανέφερε πως είχαν μετάβει στην περιοχή και κατέστρεψαν τα ρούχα τα οποία φόραγε ο νούμερο ένα ύποπτος.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν και οι τρεις τους

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο νούμερο ένα ύποπτος είναι: φόνος εκ προμελέτης, συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απαγωγή με σκοπό τον φόνο, εμπρησμό οχήματος, την παράνομη κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών (σφαιρών) και πυροβόλου όπλου. Όσον αφορά την μητέρα του, είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη κακουργήματος και ο 71χρονος με τις κατηγορίες της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος και εμπρησμούς οχήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X