ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τσάκωσαν 38χρονο Ελληνοκύπριο για τους μετανάστες στο Λατσί

Στο Δικαστήριο οι φερόμενοι διακινητές

Διάταγμα οκταήμερης κράτησης εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον δύο ατόμων σχετικά με την άφιξη χθες 131 παράτυπων μεταναστών, που επέβαιναν σε πλοιάριο στα ανοιχτά της επαρχίας Πάφου και διασώθηκαν από τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία ενώ η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη και τρίτου προσώπου .

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δύο άνδρες, ηλικίας 43 και 53 ετών αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, υποβοήθηση της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής σε υπήκοο τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας, συνδρομή και βοήθεια σε απαγορευμένους μετανάστες για είσοδο ή παραμονή στο έδαφος της Δημοκρατίας, λαθρεμπόριο μεταναστών δια θαλάσσης και μεταφορά προσώπων δια υδάτινης οδού και μη ασφαλούς ή υπερφορτωμένου σκάφους.

Και οι δύο ζήτησαν νομική αρωγή. Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα τους και διέταξε όπως παραμείνουν υπό οκταήμερη προσωποκράτηση προς διευκόλυνση των ανακρίσεων .

Στο μεταξύ το τρίτο πρόσωπο που συνέλαβε η Αστυνομία, πρόκειται για 38χρονο από την Λεμεσό ο οποίος φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου. Αναμένεται αύριο να προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X