ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στη Τουρκιά έστειλαν επιβάτη που δεν συμβιβαζόταν

Κατεχόμενα: Στάλθηκε πίσω επιβάτης που αρνήθηκε να μπει σε καραντίνα, αναβλήθηκε δίκη για απόφαση 'υπουργικού'

Πίσω στην Τουρκία στάλθηκε επιβάτης που έφτασε στα κατεχόμενα, με την πρωινή πτήση της εταιρείας "Πήγασος". Διαπιστώθηκε ότι προερχόταν από χώρα της κατηγορίας Γ και αρνήθηκε να μπει σε καραντίνα.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα της "Γενί Ντουζέν", το άτομο αυτό επέστρεψε στην Τουρκία με το ίδιο αεροπλάνο. Οι προερχόμενοι από τις χώρες της κατηγορίας Γ: ΗΠΑ, Βραζιλία, Ρωσία, Ιράν και Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα 14 ημερών.

Νωρίτερα, τα τ/κ ΜΜΕ είχαν μεταδώσει ότι 11 άτομα που επέβαιναν στην πρώτη πτήση, εκείνη των Τουρκικών Αερογραμμών που έφτασε στις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα, είχαν μπει σε υποχρεωτική καραντίνα. Για τη δεύτερη πτήση, της "Πήγασος", που έφτασε στις 8 το πρωί, δεν είχε αναφερθεί πόσα άτομα ήταν από χώρες την κατηγορία Γ ή την κατηγορία Β.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε ότι η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση του τ/κ ιατρικού συλλόγου εναντίον της απόφασης του «υπουργικού συμβουλίου» για την έναρξη πτήσεων και αφίξεων, χωρίς καραντίνα, που επρόκειτο να αρχίσει σήμερα, αναβλήθηκε για τις 3 Ιουλίου. Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στο αίτημα του «γενικού εισαγγελέα», οι δικηγόροι Οντζέλ Πολιλί και Εμπρού Μπαγμπουντάρ δεν έφεραν αντίρρηση.

Η "Κίπρις" γράφει σήμερα ότι η «κυβέρνηση» έχει περιορίσει τον αριθμό των επιβατών που θα φθάνουν στα κατεχόμενα καθημερινά και πως συνεχίζονται οι προσπάθειες μαζί με την Τουρκία για να εγκατασταθούν στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου ειδικά εργαστήρια για DNA για διενέργεια μέχρι και 3.000 τεστ ημερησίως. Το προσωπικό αυτών των εργαστηρίων αναμένεται να στελεχώνεται από την Τουρκία και το «υπουργείο υγείας», όπως είχε ανακοινώσει ο «υπουργός» Αλί Πιλλί προχθές στη «βουλή».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X