ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στη Λακατάμια έπεφταν πυροβολισμοί και ο Χαρτσιώτης δήλωνε ασφαλής

Το οργανωμένο έγκλημα ξαναχτύπησε και οι αρμόδιοι παραπαίουν

24news team

Οι δράστες του οργανωμένου εγκλήματος χτύπησαν ανενόχλητοι μέρα-μεσημέρι, σε πολυσύχναστο δρόμο της Λευκωσίας με την Αστυνομία για ακόμη μια φορά απούσα. Σε ένα δρόμο ο οποίος χρησιμοποιείται καθημερινά από χιλιάδες πολίτες έπεφταν πυροβολισμοί νωρίς το μεσημέρι, με τους διερχόμενους οδηγούς να αντικρίζουν έντρομοι το θέαμα. Ο στόχος των δραστών, 34χρονος και πολύ καλά γνωστός στις Αρχές, δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς με έναν εξ αυτών να τον πετυχαίνει στο λαιμό με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Τραγική ειρωνεία της υπόθεσης, είναι πως ούτε μια ώρα πριν το χτύπημα στη Λακατάμια, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κ. Μάριος Χαρτσιώτης δήλωνε σε τηλεοπτικό πάνελ πως νιώθει ασφάλεια και μάλιστα, διευκρινίζοντας πως κάποιες φορές κυκλοφορεί χωρίς την ιδιωτική του φρουρά. Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρτσιώτης βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (23/04) στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» και στο πλαίσιο ερωτήσεων του κοινού, ο ίδιος κλήθηκε να απαντήσει κατά πόσον αυτός αισθάνεται ασφαλής να κυκλοφορήσει χωρίς τη φρουρά του και με την οικογένειά του στους δρόμους των πόλεων. Ο υπουργός απάντησε, «να σας πω χαρακτηριστικά ναι, εγώ αισθάνομαι ασφαλής και άλλωστε κυκλοφορώ και χωρίς φρουρά πάρα πολλές φορές. Ο κόσμος πρέπει να αισθάνεται μια ασφάλεια χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Εγώ προσωπικά το έχω πει ξανά, θέλω το αίσθημα ασφάλειας του Κύπριου πολίτη και του κάθε πολίτη που ζει σε αυτό τον τόπο να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, με όλα όσα σημαίνει αυτή η φράση που χρησιμοποιώ. Επιθυμία μου είναι τα μέτρα που έχουμε λάβει να αποδώσουν καλύτερα αποτελέσματα από αυτά που βλέπουμε και ζούμε κάθε μέρα».

Η δήλωση αυτή του υπουργού έγινε πενήντα περίπου λεπτά πριν το χτύπημα στη Λακατάμια, δημιουργώντας εύλογες απορίες πως οι επικοινωνιακές δεξιότητες των αρμοδίων επί του θέματος, αποτελούν πυροτέχνημα μπροστά στις ορέξεις του οργανωμένου εγκλήματος.

Δείτε το βίντεο

Να υπενθυμίσουμε, πως τα μέτρα για πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος στα οποία αναφερόταν ο υπουργός είχαν αποφασιστεί τον Ιανουάριο του 2024 λίγες μέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον προσώπου, το απόγευμα της 15ης Ιανουαρίου στη λεωφόρο Λάρνακος στην Αγλαντζιά. Τότε, οι δράστες άνοιξαν πυρ εναντίον του στόχου τους τη στιγμή που στο όχημά του επέβαιναν τα δύο ανήλικα παιδιά του.

Τα μέτρα τα οποία είχαν αποφασιστεί μετά από σύσκεψη της Αστυνομίας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τέθηκαν σε άμεση ισχύ είναι τα εξής:

1. Ενίσχυση του αριθμού των μελών της Αστυνομίας που εργάζονται στην πρώτη γραμμή.

2. Ενίσχυση της αστυνόμευσης με την ανάπτυξη πεζών και μηχανοκίνητων περιπόλων στις πόλεις και προάστεια συμπεριλαμβανομένων και στατικών ελέγχων.

3. Ενίσχυση της Υποδιεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφορίων της Αστυνομίας.

4. Ενίσχυση της Υποδιεύθυνσης Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος.

5. Εντατικοποίηση των οικονομικών ερευνών για εντοπισμό και κατάσχεση εσόδων που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες.

Διευκρινίζεται ότι στη σύσκεψη αποφασίστηκε η λήψη πρόσθετων μέτρων τα οποία για λόγους ασφάλειας και διασφάλισης της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας της Αστυνομίας δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X