ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους Μασιάς - Κωνσταντίνου (vid)

Σε απευθείας δίκη

Μαρινέλλα Παναγιώτου

Παρουσιάστηκαν εκ νέου την Πέμπτη (20/2) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οι Δημήτρης Μασιάς και Ανδρέας Κωνσταντίνου, με την Κατηγορούσα Αρχή να ζητά την παραπομπή των δύο σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μονίμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο ύποπτοι, συνελήφθησαν στις 11/2 και την επόμενη ημέρα οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστηρίου για διάταγμα 8ημερης προσωποκράτησής τους, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Κατά την διάρκεια της κράτησής τους, οι δύο άνδρες ανακρίθηκαν χωρίς ωστόσο να δείξουν διάθεση να συνεργαστούν με τις Αρχές. Σημειώνεται ότι ανακρίθηκαν και την Τετάρτη (18/2) μια μέρα δηλαδή πριν εκπνεύσει το διάταγμα προσωποκράτησής τους και οδηγηθούν ξανά ενώπιον δικαστηρίου, κρατώντας ωστόσο την ίδια στάση.

Θυμίζουμε ότι ο πρώην διαιτητής και νυν πρόεδρος της Αγίας Νάπας και μάνατζερ ποδοσφαιριστών, Δημήτρης Μασίας και ο μέχρι πρότινος (σ.σ. διαγράφηκε από τα μητρώα της ΚΟΠ) διαιτητής, Ανδρέας Κωσνταντίνου συνελήφθησαν για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας για καταδολίευση και αδικήματα κατά παράβαση του Νόμου περί καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Αγώνων και του Νόμου περί Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Το 24news και η Μαρινέλλα Παναγιώτου βρίσκονται στο δικαστήριο και σας μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις: 

 
Σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Μασιάς έπειτα από την απόφαση του Δικαστηρίου, ευχαρίστησε την οικογένεια, τους φίλους και τους συγγενείς. Εν συνεχεία τόνισε, «Έχουμε εμπιστοσύνη στην κυπριακή δικαιοσύνη. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους ανακριτές και την Αστυνομία, που από την πρώτη στιγμή μας είχαν σεβαστεί…».

Ακολούθως και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μασιάς είπε, «Καλά είναι να ξέρουμε και τις παροιμίες που έλεγαν οι παλιοί και μια παροιμία σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι όποιος δεν μπορεί να δέρει τον γάδαρο δέρνει το σαμάρι».

Όταν οι δημοσιογράφοι επέμεναν σε ερωτήσεις, ο κ. Μασίας ανέφερε, «Αυτό που έχουμε δει την τελευταία εβδομάδα, αυτός ο κανιβαλισμός με τα media, νομίζω είναι καλύτερα να ασχοληθείτε με τα οδοφράγματα και τους Τούρκους, τον κορωνοϊό, θεωρώ ότι είναι πιο σημαντικά».

 

- Έγινε τροποποίηση στην εγγύηση, θα υπογράψουν εγγύηση με αξιόχρεο εγγυητή.

 - Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα οι συγγενείς και φίλοι εντός της αίθουσας. Αγκαλιάζονται μεταξύ τους ενώ δεν λείπουν και τα δάκρυα. 

- Απόφαση: Οι δύο ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, πρέπει να παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, να υπογράψουν εγγύηση ύψους 50 Χιλ. ευρώ σε μετρητά έκαστος και να παρουσιάζονται σε Αστυνομικό Τμήμα 3 φορές την εβδομάδα (Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή).

- Ο κ. Πελεκάνος αναφέρει τις προσωπικές περιστάσεις του Ανδρέα Κωνσταντίνου, τονίζοντας πως δεν έχει καμία πρόθεση φυγοδικίας. 

- «Εγώ είμαι από τους πρώτους ανθρώπους που θέλουν να καθαρίσει η διαφθορά στο ποδόσφαιρο, αλλά ας μην βρίσκουμε εξιλαστήρια θύματα. Γνωρίζουν πολύ καλά που είναι η διαφθορά, ας παν στην διαφθορά», σημείωσε ο κ. Πελεκάνος.

- Ο κ. Πελεκάνος παρουσιάζει έκθεση γιατρού όπου αναφέρεται ότι ο ποδοσφαιριστής της Αγίας Νάπας που εμπλέκεται στην φάση του πέναλτι, για το οποίο διαμαρτύρεται ο Οθέλλος, έχει υποστεί κάταγμα στην μύτη μετά από κτύπημα του αντίπαλου τερματοφύλακα. 

- Το κίνητρο φυγοδικίας δεν υφίσταται σημειώνει ο κ. Πελεκάνος, «γιατί υπάρχει εύλογη προσδοκία αθώωσης βάσει του μαρτυρικού υλικού».

- Ο κ. Πελεκάνος επισημαίνει μάλιστα ότι οι ανακριτές εξέφρασαν γνώμη για τις διαιτητικές αποφάσεις και λειτουργούν βάσει αυτής.

- Αναφέρεται στους δύο βοηθούς του Ανδρέα Κωνσταντίνου στο εν λόγω παιχνίδι και τον παρατηρητή σημειώνοντας ότι τους ρώτησαν να εκφέρουν γνώμη για τα σφυρίγματα. Οι εν λόγω μάρτυρες υποστήριξαν ότι ήταν φυσιολογικά τα σφυρίγματα και συνεχίζει να υποστηρίζει ότι η υπόθεση στηρίζεται σε μαρτυρία γνώμης.

- Σημειώνει ότι η Αστυνομία και η Κατηγορούσα Αρχή προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τις αποφάσεις διαιτητή σε έναν αγώνα μέσα από μαρτυρία γνώμης και όχι από πραγματογνώμονες. 

- Τον λόγο παίρνει ο κ. Πελεκάνος που εκπροσωπεί τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, ο οποίος αναφέρει ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει μόνο τις 3 από τις 9 κατηγορίες του κατηγορητηρίου. 

- Ο κ.Τριανταφυλλίδης αναφέρεται στα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, σχετικά με χειραγωγημένους αγώνες και διερωτάται, «αφού διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση επηρεασμού μαρτύρων, τότε τι φοβούνται και δεν τους αφήνουν ελεύθερους; Δεν τους πιστεύεται ούτε εκείνους;»

- Χαρακτηρίζει τον ισχυρισμό της Κατηγορούσας Αρχής περί επηρεασμό μαρτύρων, παντελώς ανεδαφικό. 

- Καταληκτικά ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρεται, στις προσωπικές περιστάσεις του Δημήτρη Μασιά και σημειώνει ότι, «δεν πρόκειται να φύγει και θέλει να εμφανιστεί στο δικαστήριο για να καθαρίσει το όνομα του σε μια κοινωνία που τον θεωρεί ένοχο».

- Αναφέρεται επίσης στην στέρηση της ελευθερίας και στα δικαιώματα των ύποπτων. 

- Ο κ. Τριανταφυλλίδης αναφέρει ότι, ο ισχυρισμός περί επηρεασμό μαρτύρων είναι άδικος γιατί πιστεύει ότι πλέον γίνεται το αντίθετο και σημειώνει ότι μάλλον τώρα δεν υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι οι δύο είναι αθώοι έτσι όπως παρουσιάζονται τα πράγματα. Επισημαίνει ότι, αν αφεθούν ελεύθεροι οι δύο, θα δοθεί τουλάχιστον ένα μήνυμα στην κοινή γνώμη ότι οι δύο ακόμη είναι αθώοι.

- Ο ανακριτής της υπόθεσης ζητά την κράτηση των δύο ύποπτων εξαιτίας της σοβαρότητας των αδικημάτων, της πιθανότητας καταδίκης και εξαιτίας του ενδεχόμενου να επηρεάσουν μάρτυρες ή του ενδεχόμενου φυγοδικίας.  

- Οι δύο ύποπτοι παραπέμπονται σε απευθείας δίκη στις 17/3 στις 8:30 το πρωί. 

- Έναρξη διαδικασίας. 

 - Η δικαστική αίθουσα είναι ασφυκτικά γεμάτη από συγγενείς και φίλους των δύο ύποπτων αλλά και δημοσιογράφους.

- Δεν έχει δοθεί το μαρτυρικό υλικό στους δικηγόρους των ύποπτων και ζητείται χρόνος - περίπου μια ώρα - για να ενημερωθούν. Η δικαστής όρισε την έναρξη της διαδικασίας για η ώρα 11:15. Σημειώνεται ότι τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, ανέλαβε ο δικηγόρος Άνδρος Πελεκάνος ενώ τον Δημήτρη Μασιά ο Κρις Τριανταφυλλίδης. 

-Καταφθάνει στο δικαστήριο ο Δ. Μασιάς - Εν αναμονή της έναρξης της διαδικασίας. 

- Καθυστέρηση στην έναρξη της διαδικασίας

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Μαρινέλλα Παναγιώτου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X