ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Μαμ»: Τον συνέλαβαν ως εγκέφαλο - Μίλησε και ο 38χρονος

Όλες οι εξελίξεις

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας παρουσιάζεται σχετικά με την απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα ο καταδικασθέντας σε πέντε φορές ισόβια για τον πενταπλό φόνο της Αγίας Νάπας, Δημήτρης Μαμαλικόπουλος. Ο ισοβίτης κατέφθασε λίγο πριν τις 11 το πρωί στο δικαστήριο υπό τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Ο ισοβίτης συνελήφθη βράδυ της Πέμπτης (20/2).

 Το 24news και η Μαρινέλλα Παναγιώτου βρίσκονται εκεί και σας μεταφέρουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις:

- Η δικαστής εγκρίνει τις 8ημερες, ωστόσο ζητά να γίνουν οι έρευνες και οι εξετάσεις όσο το δυνατό πιο σύντομα για ασφάλεια του ίδιου και όλων. 

Απόφαση: Η δικαστής αναφέρει ότι αντιλαμβάνεται πως η αστυνομία θα κάνει έρευνες και θα λάβει καταθέσεις από τις Κεντρικές, γι΄αυτό ζητείται η απομάκρυνση του από εκεί. 

- Η δικηγόρος, αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα τα οποία δημοσιοποίησαν το όνομα του υπόπτου και εξέφρασε παράπονο. 

- Η δικηγόρος του υπόπτου, αναφέρει ότι ο πελάτης της ακόμη δεν έχει καταλάβει γιατί έχει συλληφθεί και ισχυρίζεται ότι ακόμη δεν του εξηγήθηκε ακριβώς η υπόθεση.

- Ο 38χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι λάμβανε οδηγίες από τον Μαμαλικόπουλο. 

- Η συνήγορος υπεράσπισης του Μαμαλικόπουλου φέρει ένσταση στην 8ημερη κράτηση του και ζητά να παραμείνει υπό κράτηση μόνο για 4 μέρες.

- Αναζητείται ακόμη ένα πρόσωπο που φέρεται να μεσολάβησε για να παραλάβει τον οπλισμό ο 38χρονος.  Ο Μαμαλικόπουλος φέρεται να διευθέτησε να παραδοθούν δύο όπλα στον 38χρονο. Το ένα αυτό που εντοπίστηκε στην σκηνή και το άλλο πρόκειται για έμφορτο πιστόλι που εντοπίστηκε στις 20.2.2020 σε ανοικτό χώρο στην Αγία Ναπα.

- Ο 38χρονος και ο ύποπτος φέρεται να μιλούσαν μέσω εφαρμογής διαδικτύου. 

- Αφού ο ανακριτής αναφέρθηκε στα γεγονότα της υπόθεσης, την σύλληψη του 38χρονου και τους τραυματίες, ανέφερε ότι εξασφαλίστηκε γραπτή μαρτυρία ότι ο Μαμαλικόπουλος ήταν το πρόσωπο που έδινε πληροφορίες για τον στόχο και οδηγίες στον 38χρονο ώστε να μπορεί να τον αναγνωρίσει. Επίσης διευθέτησε την παράδοση όπλων στον 38χρονο.

- Σύμφωνα με τον ανακριτή, υπάρχει γνήσια μαρτυρία που προκαλεί εύλογη υποψία ότι ο ύποπτος εμπλέκεται στην υπόθεση. 

- Η δικηγόρος του υπόπτου ανέφερε ότι πρόκειται να φέρουν ένσταση στην κράτηση 8 ημερών. 

- Σε όσους εισέρχονται στην δικαστική αίθουσα, γίνεται σωματικό έλεγχος για λόγους ασφαλείας, ενώ έντονη είναι και η παρουσία μελών της ΜΜΑΔ οι οποίοι είναι ένοπλοι και φέρουν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

- Υπό τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ο ύποπτος καταφθάνει στο δικαστήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X