ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκάνδαλο στο Φτερικούδι - Μοναχοί ερωτοτροπούσαν και σκαρφίζονταν θαύματα

Συνέρχεται εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος

24news team

Σε αναβρασμό είναι η Εκκλησία της Κύπρου έπειτα από σκάνδαλο, τόσο ερωτικό όσο και οικονομικό, που ξέσπασε και αφορά τη δραστηριότητα μοναχών στη Μονή Οσίου Αββακούμ στο χωριό Φτερικούδι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει το μοναστήρι, αποφάσισε να το κλείσει προσωρινά παραπέμποντας το θέμα στην Ιερά Σύνοδο η οποία συνέρχεται αύριο και εκτός απροόπτου, θα καθαιρέσει τους δύο εμπλεκόμενους μοναχούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι δύο μοναχοί φαίνεται να ζήτησαν μόνοι τους την καθαίρεσή τους μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν.

Όπως είπε ο Εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής, Χριστάκης Ευσταθίου στην εκπομπή του Ant1 «Μέρα Μεσημέρι», «οι καταγγελίες αφορούν ηθικές και σεξουαλικής φύσεως και οικονομικών ατασθαλιών που μπορεί να αγγίζουν τα όρια του σκανδάλου». Ο κος Ευσταθίου γνωστοποίησε ότι ενώπιον της Ιεράς Συνόδου θα τεθεί μαρτυρικό υλικό και θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Τα ροζ βίντεο και τα… θαύματα

Οι σεξουαλικές συνευρέσεις των δύο φαίνεται να καταγράφονταν σε βίντεο από κάμερες που ήταν τοποθετημένες στη Μονή για λόγους ασφαλείας.

Πέραν του ερωτικού σκανδάλου φαίνεται να προκύπτει και οικονομικό θέμα αφού στο μικροσκόπιο αυτή τη στιγμή είναι διάφορα θαύματα που λάμβαναν χώρα εντός του Μοναστηριού και προσέλκυαν αρκετούς πιστούς οι οποίοι άφηναν τάματα χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες ότι οι δύο μοναχοί, οι οποίοι προέβαλαν στο διαδίκτυο τα θαύματα, χρησιμοποιούσαν διάφορα τεχνάσματα για να τα προκαλούν.

Το όλο θέμα επί του παρόντος δεν έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία αφού θα καταβληθεί προσπάθεια να λυθεί εντός Εκκλησίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση