ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μονή Οσίου Αββακούμ - Η απάντηση για επίθεση κουκουλοφόρων στους μοναχούς

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας

24news team

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών σχετικά με την υπόθεση που αφορά την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ.
Η επιστολή των δύο μοναχών διά των δικηγόρων τους προκαλεί τεράστια ερωτήματα και παράλληλα αφήνει αιχμές προς την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, ομάδα κουκουλοφόρων εισήλθε παράνομα στην Μονή και στην παρουσία του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα τους ζητούσαν, απειλώντας τους, να υπογράψουν ότι παραδέχονται την εμπλοκή τους σε οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα.

Η επιστολή αφήνει υπονοούμενα ότι κάποιοι κουκουλοφόροι ήταν αστυνομικοί.

Για το πιο πάνω θέμα τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομικής δύναμης, Χρίστος Ανδρέου, αναφέροντας: «Τα μόνα μέλη τα οποία είχαν εξουσιοδότηση και οδηγίες για να μεταβούν στο συγκεκριμένο Μοναστήρι ήταν δύο μέλη μας με πολιτική περιβολή τα οποία κλήθηκαν εκεί για να παράσχουν ασφάλεια για αντικείμενα που παραλαμβάνονταν για λόγους ασφαλείας από τη Μονή. Όταν είχαν μεταβεί τα μέλη μας αργά το απόγευμα της 5ης Μαρτίου εκεί, δεν εντόπισαν κουκουλοφόρους αλλά και ούτε μοναχούς», προσθέτοντας «εντόπισαν λειτουργούς της Μητρόπολης Ταμασού, οι οποίοι παρελάμβαναν αντικείμενα αξίας και τα συσκεύαζαν για να τα μεταφέρουν στην Ιερά Μητρόπολη».

«Η παρουσία των δύο μελών της αστυνομικής δύναμης ήταν καθαρά για λόγους ασφαλείας», σημείωσε ο κος. Ανδρέου ξεκαθαρίζοντας πως οι συγκεκριμένοι δεν έφεραν κουκούλες. «Αν προκύψει οποιοδήποτε αδίκημα είτε αυτοί είναι αστυνομικοί, οι οποίοι ενήργησαν χωρίς οδηγίες, είτε είναι πολίτες, σίγουρα είναι στο πλαίσιο διερεύνησης», ανέφερε ο κος. Ανδρέου.

Δύο ξεχωριστές υποθέσεις διερευνά η Αστυνομία

Δύο ξεχωριστές υποθέσεις όσον αφορά την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ, διερευνά η Αστυνομία, σύμφωνα με δηλώσεις στο ΚΥΠΕ του εκπροσώπου της Αστυνομίας, Χρίστου Ανδρέου.

Ερωτηθείς για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «εμείς αυτή τη στιγμή διερευνούμε δύο ξεχωριστές υποθέσεις».

«Η μια αφορά την καταγγελία που έγινε από τη Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής» για την οποία η καταγγελία έγινε αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής. Όπως σημείωσε, «η υπόθεση αυτή αφορά καθαρά οικονομικής φύσεως θέματα και ανέλαβε τη διερεύνηση Ομάδα Ανακριτών από την Υποδιεύθυνση Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος». Ο κ. Ανδρέου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «έχουν ληφθεί καταθέσεις, έχουν παραληφθεί κάποια τεκμήρια, ένας μεγάλος αριθμός εγγράφων, τα οποία αξιολογούνται αυτή τη στιγμή από τους ανακριτές για να δούμε πωώς προχωρά η διερεύνηση όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα».

Η δεύτερη πτυχή της υπόθεσης, συνέχισε ο κ. Ανδρέου, «που διερευνούμε αυτή την στιγμή, την οποία διερευνά το ΤΑΕ Αρχηγείου, είναι οι καταγγελίες που έχουμε δεχθεί από αριθμό μοναχών της συγκεκριμένης Μονής». Πρόσθεσε ότι «κάποιοι ήδη έχουν δώσει κάποιες αναφορές και αναμένεται τις επόμενες μέρες να ληφθούν καταθέσεις και από τους υπόλοιπους σε σχέση με τις δικές τους καταγγελίες που αφορούν αδικήματα όπως επίθεση, απειλή βιαιοπραγίας και άλλα αδικήματα, τα οποία επίσης αυτή τη στιγμή διερευνώνται και λαμβάνονται καταθέσεις».

Ερωτηθείς αν ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας έχει δώσει ήδη κατάθεση ή άλλα πρόσωπα, ο κ. Ανδρέου απάντησε καταφατικά, επαναλαμβάνοντας ότι θα κληθούν κάποιοι, οι οποίοι δεν έχουν δώσει ακόμα καταθέσεις και συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων, αφού πρώτα αξιολογηθούν κάποια τεκμήρια, κάποια δεδομένα, τα οποία έχουν μπροστά τους οι ανακριτές, ώστε να μπορέσουν μετά την αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού για να συνεχίσει η λήψη καταθέσεων από πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται από διάφορους Οργανισμούς. Από εκεί και όπου θα χρειαστεί να ληφθούν κάποιες καταθέσεις ή να γίνουν έρευνες ή εξετάσεις, συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που έφερναν τους δύο εμπλεκόμενους στην υπόθεση της Μονής να καταθέτουν σήμερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι «θα ληφθούν καταθέσεις από όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα είτε αυτά είναι καταγγέλλοντες, παραπονούμενοι εν πάση περιπτώσει για οποιοδήποτε αδίκημα είτε θα κληθούν ως μάρτυρες να καταθέσουν για τις υποθέσεις τις οποίες διερευνούμε».

*Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση