ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ελλιπές το πόρισμα για το θάνατο του Σταύρου

Το έστειλε πίσω ο Υπουργός

Αναφορικά με την Έκθεση Γεγονότων που ζήτησα χθες από τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για τον θάνατο 34χρονου, και έπειτα από την υποβολή της στο Γραφείο μου σήμερα το απόγευμα, σημειώνω ότι τα στοιχεία που κατατέθηκαν ήταν ελλιπή και ως εκ τούτου δεν μπορεί να εξαχθεί συμπέρασμα.

Δόθηκαν εκ νέου οδηγίες για υποβολή εμπεριστατωμένης Έκθεσης Γεγονότων και επανακατάθεσή της, ώστε να καθοριστούν οι επόμενες ενέργειες.

Νωρίτερα

Σήμερα το απόγευμα αναμένει να έχει το πόρισμα της έρευνας που έχει διαταχθεί για το θάνατο του 34χρονου άνδρα ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Νίκος Πολύζος, ο οποίος ανέφερε ότι μέχρι αύριο θα δοθεί στη δημοσιότητα περιληπτικά το τι έχει γίνει.

Ο κ. Πολύζος μιλούσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας η οποία είχε ζητήσει ενημέρωση από τους αρμόδιους για τον ιό της γρίπης Α.


«Ο Σταύρος φώναζε για να μην βήξει, πονούσε πολύ τους πνεύμονές του»


«Ξέρω το περιστατικό στη Λάρνακα, έχω ήδη διατάξει διοικητική εξέταση και θα έχω το πόρισμα στις 15:00», είπε.

Προφανώς, ανέφερε, έχω μιλήσει και με τους υπεύθυνους και τους δύο επιστημονικούς διευθυντές, αλλά και τους δύο διευθυντές των κλινικών που εμπλέκονται παθολογικό στη Λάρνακα και εντατικής θεραπείας. Δεν είμαι γιατρός, συνέχισε, αλλά με την εμπειρία μου δεν κρίνω ότι οι γιατροί μας δεν ακολούθησαν αυτά που έπρεπε να ακολουθήσουν.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι θα πρέπει να αναμένεται το πόρισμα και είπε ότι «θα δημοσιοποιήσουμε εν περιλήψει μέχρι αύριο το τι έχει γίνει».

Σε δηλώσεις του μετά την συνεδρία εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X