ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
29° Λευκωσία,
25 Ιουνίου, 2022
sport fm - listen live

Καταζητείται ξανά ο «δαιμόνιος» Σιακόλας (pic)

H Aστυνομία ζητά τη βοήθεια του κοινού

24news team

Η Αστυνομία ζητεί πληροφορίες για εντοπισμό του ΙΩΑΝΝΗ ΣΙΑΚΟΛΑ, ηλικίας 47 ετών από τη Λεμεσό, η φωτογραφία του οποίου δημοσιεύεται, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εξασφάλισης πίστωσης με ψευδείς παραστάσεις, αδίκημα που διαπράχθηκε στις 17 Μαρτίου, 2022 στη Λεμεσό.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του συγκεκριμένου προσώπου, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού στο τηλέφωνο 25805057 ή με τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό ή με τη Γραμμή του Πολίτη στο τηλέφωνο 1460.

Η σύλληψή του το 2020

Ο Σιακόλας είχε ενοικιάσει αυτοκίνητο, το οποίο παρέλειψε να παραδώσει, με αποτέλεσμα η ιδιοκτήτρια του οχήματος εταιρεία να προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία. Από τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος πλήρωσε τα χρήματα για την ενοικίαση του οχήματος, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία τραπεζικής κάρτας άλλου προσώπου, τα οποία είχε υποκλέψει.

Ο 47χρονος παρουσιάστηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού και συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας βάσει Δικαστικού εντάλματος, που είχε εκδοθεί για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης. Την ίδια ώρα, παρέδωσε στην Αστυνομία το αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει και κατακρατούσε. Όταν έφθασε η ώρα να εκδικαστεί για την προαναφερθείσα υπόθεση η διαδικασία αναβλήθηκε, αφού ο ίδιος ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε για ακόμη μια φορά -προηγήθηκαν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις- ενώ βρισκόταν στο κρατητήριο. Αυτός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου εξετάστηκε και στην συνέχεια επέστρεψε στα κρατητήρια.

Τα ψυχολογικά προβλήματα και η έφεση

Ο Σιακόλας το 2018 είχε συλληφθεί ξανά και τότε, αντιμετώπιζε τέσσερις κατηγορίες. Μία κατηγορία για απάτη, δύο κατηγορίες για εξασφάλιση αγαθών με ψευδείς παραστάσεις και μια για απόπειρα εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν τον Νοέμβριο του 2018 και αφορούσαν σε ένα συνολικό ποσό 2.596 ευρώ που αποσπάστηκε με τη χρήση πιστωτικής κάρτας τρίτου προσώπου ενώ η απόπειρα εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις αφορούσε το πόσο των 1.155 ευρώ. Ο «δαιμόνιος» Σιακόλας, καταχώρησε μόνος του έφεση. Η βασική του θέση ήταν ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα και πως ο εγκλεισμός του, θα του προξενούσε περισσότερα προβλήματα. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η μητέρα του είναι καρδιοπαθής και ότι ο ίδιος την στηρίζει, ενώ ανάφερε και ένα ιατρικό πρόβλημα που παρουσίασε και παρέμεινε στο νοσοκομείο για σειρά εξετάσεων.

Το Εφετείο είχε εξετάσει τα δεδομένα της έφεσης αλλά βρέθηκε σε πλήρη συμφωνία με το πρωτόδικο Δικαστήριο, αναφορικά με την κράτηση του Σιακόλα μέχρι τη δίκη του.

Το πρωτόδικο Δικαστήριο εξέτασε με προσοχή όλους τους παράγοντες, ορθά αναφέροντας και καταγράφοντας τη νομολογία επί του θέματος ότι ένας δικαιούται να παραμείνει ελεύθερος εκτός εάν συντρέχουν ικανοί λόγοι περί του αντιθέτου. Ευλόγως τόνισε, τη σοβαρότητα των αδικημάτων, την ύπαρξη προηγούμενων καταδικών και τον κίνδυνο επανάληψης τους. Έτσι κατέληξε να απορρίψει την έφεση που είχε κάνει.

Ο 44χρονος τότε, στην συνέχεια αποφυλακίστηκε αλλά λίγο αργότερα συνελήφθη εκ νέου για υποθέσεις κλοπών από πιστωτικές κάρτες.

Προσποιήθηκε ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα και το έσκασε από το ψυχιατρείο

Ο Σιακόλας με το που του φόρεσαν εκ νέου χειροπέδες, άρχισε το ρεσιτάλ ερμηνείας του και μάλιστα έπεισε. Προσποιήθηκε ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα καταφέρνοντας την μεταφορά του στο ψυχιατρικό ίδρυμα Αθαλάσσας. Το ίδιο βράδυ εξετάστηκε από ψυχίατρο, ο οποίος διαπίστωσε ότι έχει σώας τας φρένας και κάπως έτσι πήρε εξιτήριο.

Στη συνέχεια, πήρε και το λεωφορείο «κύριος» και μετέβη στη Λεμεσό.

Προσποιήθηκε τον Φανιέρο

Ο Ιωάννης Σιακόλας κατάφερε να ξεγελάσει κόσμο και κοσμάκη. Το πλούσιο ρεπερτόριό του δεν έχει προηγούμενο.

Τον Οκτώβριο του 2014, προσποιήθηκε τον Αντώνη Φανιέρο για να παραθερίσει τζάμπα σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο στον Άγιο Τύχωνα για έναν ολόκληρο μήνα! Μάλιστα, φέσωσε το ξενοδοχείο με 6.500 ευρώ.

Στο πλούσιο βιογραφικό του έχει και μία απόδραση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού το 2013, όταν μεταφέρθηκε εκεί για να εξεταστούν υποθέσεις εναντίον του για σωρεία αδικημάτων όπως πλαστογραφίες, έκδοση ακάλυπτων επιταγών, κλοπές και διαρρήξεις.

Είχε ακούσει ότι θα κρατηθεί και ένιωσε αδιαθεσία

Τότε, οδηγούμενος στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, προκάλεσε αναταραχή. Μάλιστα, όταν άκουσε ότι θα τεθεί σε οκταήμερη κράτηση, ξεκίνησε την παράσταση.

Ο Σιακόλας έπεσε στο πάτωμα παραπονούμενος για αδιαθεσία.

Από εκεί μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου και φυσικά μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι χαίρει άκρας υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση