ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λάρνακα: Τι δήλωσε ο άντρας που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί (Vid, Pics)

Όλο το χρονικό από την σκηνή

Αντρέας Γιωργαλλάς

Αίσιο τέλος έπειτα από ώρες είχε η υπόθεση του 41χρονου Τουρκοκύπριου, Μπαρiς Ζιγά, ο οποίος ανέβηκε στην στέγη της οικίας του και απειλούσε να αυτοπυρποληθεί.

Ο άνδρας είναι καλά στην υγεία του.

Να θυμίσουμε ότι οι Αρχές τέθηκαν σε συναγερμό μετά από πληροφορία ότι 41χρονος ο οποίος διαμένει στις ελεύθερες περιοχές από το 2001, ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού του απειλώντας να αυτοπυρποληθεί όταν μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στην οικία του για να εκτελέσουν δικαστικό ένταλμα έξωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο 41χρονος ανέβηκε στην ταράτσα της οικίας παίρνοντας μαζί του ένα μπουκάλι το οποίο εικάζεται ότι περιείχε εύφλεκτη ύλη απειλώντας να αυτοπυρποληθεί. Πληροφορίες μας από την σκηνή, μας είχαν αναφέρει ότι ο άνδρας έριξε πάνω του ποσότητα από το περιεχόμενο του μπουκαλιού.

Στο σημείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομικής δύναμης και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επίσης στην σκηνή μετέβησαν και διαπραγματευτές της δύναμης.

Αποκλειστικές δηλώσεις στο 24NEWS

Σε αποκλειστικές δηλώσεις στο 24news ο 41χρονος, Μπαρiς Ζιγά, παρουσιάστηκε μετανιωμένος και απολογήθηκε για την ενέργεια του αλλά τόνισε ότι ήταν η μόνη του λύση.

Όπως μας είπε αυτό που ζητά είναι ένα σπίτι όπου αυτός και η οικογένειά του να μπορούν να ζήσουν ως άνθρωποι. Ο Μπαρiς είναι πατέρας 4 παιδιών, οι τρεις του κόρες έχουν ηλικίες 17, 11 και 8 ετών ενώ ο γιος του είναι 8 χρονών.

Ο ίδιος και η οικογένεια του έχουν όπως υποστηρίζει ζητήσει σπίτι για να μείνουν αλλά δεν τους έχει δοθεί με αποτέλεσμα να καταφύγει στην εν λόγω οικία που διαδραματίστηκε το σημερινό σκηνικό. Μάλιστα όπως τόνισε όταν πήγαν το σπίτι δεν είχε καν ρεύμα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί όλα όσα είπε στο 24NEWS

Μπήκαν παράνομα, λέει ο Έπαρχος

Σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, ο Έπαρχος Λάρνακας, Οδυσσέας Χατζηστεφάνου, ανέφερε ότι η εν λόγω οικογένεια Τουρκοκυπρίων κατέλαβε παράνομα την συγκεκριμένη κατοικία, εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, τώρα πρέπει να γίνει ανάκτηση της κατοικίας για να παραχωρηθεί σε οικογένεια που πρέπει οπωσδήποτε να στεγαστεί, εξήγησε.

Ο κ. Χατζηστεφάνου πρόσθεσε ότι στους Τουρκοκύπριους έγινε πρόταση από την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών για μεταστέγασή τους σε τέσσερις άλλες κατοικίες, ωστόσο όλες οι προτάσεις απερρίφθησαν εκ μέρους τους. Ανάλογη πρόταση τους έκαναν και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, με πληρωμή του ενοικίου από το κράτος, αλλά κι αυτή έτυχε της ίδιας αντιμετώπισης.

Καταλήγοντας, ο Έπαρχος είπε ότι οι προτάσεις των αρμοδίων είναι εκεί και εναπόκειται στην οικογένεια να επιλέξει το πού θα μεταστεγαστεί.

Διαμαρτύρεται η σύζυγος

Σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ, η σύζυγος του 41χρονου διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι όλες οι κατοικίες που προτάθηκαν στην οικογένεια δεν πληρούν τις προδιαγραφές για να του φιλοξενήσουν. Συγκεκριμένα, όπως είπε, είναι μικρά σπίτια και δεν μπορεί να πάει τα τέσσερα παιδιά της σε τόσο μικρούς χώρους.

Με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, φίλος της οικογένειας, στηρίζει πλήρως την θέση της συζύγου του 41χρονου, η οποία ανέφερε ότι τα σπίτια που τους είχαν προταθεί δεν πληρούσαν τα κριτήρια για να φιλοξενήσουν την ίδια, τον σύζυγό της και τα τέσσερα παιδιά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X