ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση - Αγγίζει τους 41 βαθμούς η θερμοκρασία

Δείτε αναλυτικά

Σε ισχύ βρίσκεται κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες μέχρι τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας (17/7). Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, η ελάχιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τους 26 βαθμούς κελσίου, ενώ στα παράλια δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τους 25 βαθμούς κελσίου. Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς κελσίου σε περιοχές του εσωτερικού και γύρω στους 32 βαθμούς κελσίου στα ψηλότερα ορεινά.

Η πρόβλεψη για τον καιρό

Εποχική χαμηλή πίεση μαζί με θερμή και ξηρή αέρια μάζα, επηρεάζουν την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέχρι αργά το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 37 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή για να παραμείνει αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση