ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βρήκαν ποσότητα «μαμούθ» κάνναβης στο Πελένδρι

Ψάχνουν 42χρονο Τουρκοκύπριο - Χειροπέδες σε δύο άτομα

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της ΥΚΑΝ στο Πελένδρι της επαρχίας Λεμεσού όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα κάνναβης σε φυτεία που είχε άδεια για καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης.

Γιατί θεωρήθηκε παράνομη η ποσότητα

Υπόθεση παράνομης καλλιέργειας φυτών κάνναβης στην επαρχία Λεμεσού, διερευνά η Αστυνομία, η οποία για σκοπούς διευκόλυνσης των ανακρίσεων προχώρησε στη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας 32 και 36 ετών ενώ καταζητείται 42χρονος Τουρκοκύπριος 

Συγκεκριμένα, μετά από αξιολόγηση συγκεκριμένων πληροφοριών, μέλη της ΥΚΑΝ, διενήργησαν έρευνες σε δύο τεμάχια γης, σε χωριό της επαρχίας Λεμεσού, όπου υπάρχει σχετική άδεια για καλλιέργεια φυτών βιομηχανικής κάνναβης. Κατά τη διάρκεια των ερευνών λήφθηκαν δείγματα φυτών κάνναβης και φυτικής ύλης, τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Από δειγματοληψίες διαπιστώθηκε πως το τα όρια της ουσίας τετραυδροκανναβινόλη είχαν ξεπεράσει κατά πολύ τα επιτρεπτά, που είναι 0,2% και συγκεκριμένα έφταναν τα 3,5% με 5,6%, γεγονός που καθιστούσε την κάνναβη παράνομη.

Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης εναντίον δύο κατοίκων Λάρνακας, ηλικίας 32 και 36 ετών, τα οποία συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση.

Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λεμεσού) διερευνά την υπόθεση.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση