ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε αυτά τα προϊόντα αυξήθηκαν οι τιμές τον Μάρτιο

Σε ποια προϊόντα σημειώθηκε μείωση

ΚΥΠΕ

Σε παπούτσια και ρούχα παρατηρούνται οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές τον Μάρτιο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων του δείκτη τιμών καταναλωτή της Στατιστικής Υπηρεσίας από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών. Αντίθετα, οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν σε φρούτα και λαχανικά.

Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στα είδη υπόδησης, που αυξήθηκαν κατά 15,37% από τον Φεβρουάριο και ακολουθούν τα είδη υπόδησης για γυναίκες με 13,5% αύξηση. Συνολικά τα είδη ένδυσης και υπόδησης καταγράφουν αύξηση 9,24%.

Από την άλλη, στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά σημειώθηκε η μεγαλύτερη μείωση τον Μάρτιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, καθώς κατέγραψαν πτώση τιμής κατά 17%. Μειώσεις καταγράφηκαν και στα κατεψυγμένα θαλασσινά και ψάρια κατά 8,67% και 4,77% αντίστοιχα.

Μείωση 4,39% καταγράφηκε και στην τιμή των υγρών καυσίμων κατά τον Μάρτιο.

«Θετικό στοιχείο είναι η συνεχιζόμενη μείωση του δείκτη πληθωρισμού, ο οποίος από τον Ιούλιο 2022 που ήταν ο ψηλότερος δείκτης, μειώθηκε κατά 4,9 μονάδες, δηλαδή από 10,9% μειώθηκε στο 5,8% το Μάρτιο», αναφέρει ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης.

Σημειώνεται ότι από τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι τον Μάρτιο του 2023, οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στη ζάχαρη και τα βρώσιμα έλαια, που αυξήθηκαν κατά 72,84% και 49,67% αντίστοιχα, ενώ σημαντική είναι η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, κατά 36,91%.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση