ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παραπέμφθηκαν σε δίκη Μαμαλικόπουλος και 38χρονος

Λήφθηκαν μέτρα για τον κορωνοϊό

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου παραπέμφθηκαν την Τετάρτη (18/3) δύο πρόσωπα, ηλικίας 37 και 38 ετών, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για υποθέσεις απόπειρας φόνου στη Λάρνακα και την Αγία Νάπα. Πρόκειται για τον ισοβήτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλο και 38χρονο Ελληνοκύπριο. 

Συγκεκριμένα η απόπειρα φόνου στην Λάρνακα διαπράχθηκε το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 2019 εναντίον 37χρονου στη Λάρνακα και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο ύποπτοι αφορούν συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών κατηγορίας Β και παράνομης κατοχής/μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 24-27/11/2019 στη Λάρνακα.

Οσον αφορά την απόπειρα φόνου στην Αγία Νάπα εναντίον επιχειρηματία διαπράχθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2020 σε καφετέρια και οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο αφορούν συνωμοσία για φόνο, απόπειρα φόνου, παράνομη κατοχή και μεταφορά πυροβόλων όπλων κατηγορίας Α και Β και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 13 και 16 Φεβρουαρίου 2020.

Την Τετάρτη (18/3) έληξε το δεύτερο διάταγμα κράτησης των δύο υπόπτων και για τις δύο υποθέσεις και οι ανακριτές της υπόθεσης τους παρουσίασαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο τους παρέπεμψε σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Σημειώνεται ότι λόγω των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού που τηρούνται αυστηρά από το Δικαστήριο στη Λάρνακα, δεν επετράπη σε κανένα δημοσιογράφο να εισέλθει στην αίθουσα, αφού είχαν συμπληρωθεί τα δέκα άτομα που έπρεπε να βρίσκονται στο συγκεκριμένο χώρο.

Συγκεκριμένα στην αίθουσα βρίσκονταν ο κατηγορούμενος, ο δικηγόρος του, εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, η δικαστής, η στενογράφος και πέντε μέλη της ΜΜΑΔ, οι οποίοι έφεραν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X